Ralıyas Limanı…

Merhaba Okurcan,

Seninle bir aydır görüşemedik. Nasılsın? Neler yapıyorsun? Teşekkür ederim Okurcan. Ben de çok iyiyim. Sana anlatacaklarım var. Bu hafta okulda çok komik bir olay yaşadım.Hadi yola çıkalım, yaşadığım olayı yolda anlatırım. Bugün RALIYAS LİMANI’na gidiyoruz. Tam yol ileri…

Öğretmenimiz hikâye haritası çizmemizi istemişti. Evdeki bütün haritalara baktım, hepsini teker teker inceledim. Ama hikâye haritasını bulamadım. Acaba nasıl bir şey çizmeliydim? Haritaları incelerken, şehirlerin sınırlarını çizgilerle belirginleştirmiş oldukları dikkatimi çekti. Ben de hikâye haritasına ne çizeceğimi bilemediğim için hikâyedeki resimleri bir kâğıda çizmeye karar verdim. Önce hikâyedeki resimleri çizdim ve boyadım. Sonra bu resimlerin çizgilerini siyah kalemle belirginleştirdim. İşte hikâye haritası tamamlanmıştı. Çok da güzel olmuştu. Ertesi gün okula gittiğimde hikâye haritamı arkadaşlarıma gösterdim. Çok beğeneceklerinden emindim ama düşündüğüm gibi olmadı. Arkadaşlarım hikâye haritamı görünce çok güldüler. Bu olaydan birkaç gün önce, çok hasta olduğum için okula gidememiştim. O gün öğretmenim anlatmış hikâye haritasının ne olduğunu. Okulda olmadığım için bilmiyormuşum. Ne bileyim işte, harita deyince resimlerin sınırlarını belirteceğiz sanmışım. Bak sen de gülüyorsun. Hahha, o gün ben de çok gülmüştüm hâlime.

……………………………………………

Aslında bilmediğim bir konuyu anneme sorabilirdim. Doğru söylüyorsun. Sen söyle bakalım Okurcan. Hikâye haritası nedir?

Okurcan:……………………………………

Evet Okurcan, hikâye haritası demek harita çizmek demek değil. Hikâyenin olay, karakterler, yer, zaman ile ilgili bilgilerini kısaca yazmakmış.

Aaa bak Okurcan, limana geldik. Bu limanda bir tuhaflık var sanki. Zaten limanın adı da tuhaf. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 21: : Resfebede bazen sayılar ters yazılır. Böyle tersten yazılmış sayı görürseniz, sayıları tersten okuyunuz. Elli – ille, bir – rib gibi.

Resfebemizi okuyalım o zaman.

Tribün

Limandaki diğer resfebeleri okumaya hazır mısın Okurcan?

Şimdi de sana ipuçları vereceğim ve senin MİHRİBAN kelimesinin resfebesini yapman gerekiyor. Evet Okurcan, Mihriban bir isim. Benim de en çok sevdiğim arkadaşlarımdan birinin ismi Mihriban. Arkadaşım, origami yapmayı çok seviyor. Ayrıca kitap okumayı ve hikâyeler yazmayı da çok seviyor. Sen de kitap okumayı seviyor musun Okurcan? Aaa, lafa daldık resfebeyi unutuyorduk. Hadi bakalım sana kolay gelsin. Gelecek ay görüşürüz.

Adım 1: M yaz.

Adım 2: İ yaz

Adım 3: H yaz.

Adım 4: Sayfayı ters çevir. 1 yaz.

Adım 5: Sayfayı tekrar çevir, düz konumuna getir.

Adım 6: Saat çiz. (Saat, an hecesi yerine kullanılıyor.)

 

CEVAPLAR
GARİBAN, ŞEBEKE, ÇÜRÜK, KÜÇÜK

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*