Bol Limanı’na yolculuk (Kelebekler) – 2021/09

kelebek

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Bugün yolculuk sırasında, çok güzel bir hayvanın yaşadığı yerlerden geçeceğiz. Ama önce hazırlıklarımızı yapıp yola çıkalım. Yolculuk sırasında fotoğraf çekmek istersen benim fotoğraf makinemi kullanabilirsin. Hangi limana gideceğimizi merak ettin mi? Bugün BOL LİMANI’na gidiyoruz Okurcan. Hadi bakalım, yolculuk başlasın o zaman.

En çok sevdiğin hayvan hangisi Okurcan? Ben kelebekleri çok severim. Kelebeklerin bir gün yaşadığı şeklinde bir söylenti var. Bunu ilk duyduğumda, çok üzülmüştüm. Ancak biraz araştırma yaptım. Gerçekte kelebeklerin ömrü bir gün değilmiş, her kelebeğin ömrü, türüne bağlı olarak farklı oluyormuş.

Bak sana kelebekler hakkında bildiklerimi anlatayım. Kelebekler çiçeklere konarak beslenirler. Tat almak için ayaklarını kullanırlar. Eğer kelebek çiçeğin içindeki bal özünü beğenirse, başın alt tarafında kıvrılı duran hortumunu uzatır ve bal özünü emer. Kelebeklerin renkleri de birbirinden farklıdır. Hatta bazı zehirli kelebeklerin göz kamaştırıcı renklere sahip olduğunu duymuştum.

kelebek

Aaa, bak Okurcan. Şu çiçeklerin üzerindeki kelebekleri görüyor musun? Eşsiz bir manzara değil mi? Bu yoldan her geçtiğimde durup kelebekleri izlemeye bayılırım. Onların kanatları gibi bizim de kanadımız olsaydı mı diyorsun Okurcan? Hahaha bence çok komik olurdu. Belki havada çarpışırdık Okurcan. BOL LİMANI’na kadar kelebeklerle yarış yapalım mı? Hadi o zaman, sıkı tutun hızlanıyoruz. Bakalım yarışı biz mi kazanacağız, onlar mı?

Sanırım yarışı biz kazandık Okurcan. Kelebekleri geçtik. Aaa Okurcan, bak. Yanılmışım. Kelebeklerden biri bizimle gelmiş. Bu durumda berabere mi kaldık, ne dersin Okurcan? Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 28: Resfebede bazen heceler veya harfler bolca yazılmış olabilir. Bu durumda yazılı olan hece veya harflerden önce veya sonra bol hecesini söyleyerek okuyunuz.

Resfebe yapımını okumak için dergimize abone olun!

Kelebekler, ben beklemem!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*