Dev Limanı’na Yolculuk Başlasın!

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim ben de iyiyim. Bugün DEV LİMANI’na gidiyoruz. Hadi bakalım yola çıkalım.

Sümerlerin yazıyı bulan ilk uygarlık olduğunu biliyor musun Okurcan? Geçen yıl bu konuda bir araştırma yapmıştım. Çok ilginç bilgiler öğrendim. Senin de ilgini çekti değil mi? Sümerlerin kullandığı yazı çivi yazısıdır. Bu yazıdaki semboller çiviye benzediği için bu adı almıştır.

Okurcan:……………………….

Biz bu yazıyı okuyamayız. Ama araştırma yapmak için bu yazıyı özel olarak öğrenen kişiler var. Böylece binlerce yıl öncesine ait bilgilere ulaşılabiliyor.

Okurcan:…………………….

Zamanla başka uygarlıklar yeni semboller bularak yazıda hızlı bir gelişme oldu. Daha sonra da günümüzde kullandığımız alfabeler ortaya çıktı. Yani yazının icadından çok uzun zaman sonra alfabeler ortaya çıktı. Tarihte kullanılan yazılar birbirinden bağımsız olarak ortaya çıkmıştır.

Okurcan:……………………..

Evet Okurcan, bizim kullandığımız alfabede 29 harf var. Her harf bir sese karşılık gelir. Bu harflerden 8 tanesi ünlü, 21 tanesi ünsüz harftir. Alfabemizin ilk harfi A, son harfi Z’dir. Bu sıralama sayesinde sözlükte aradığımız kelimeyi kolayca bulabiliriz.

Aaa Okurcan bak, limana gelmişiz. Sohbet ederken zaman çok çabuk geçmiş yine. Kuralımızı okumak için sabırsızlandığını biliyorum. Gemiden inerken dikkatli ol Okurcan.

Yazının tamamı ve resfebe kuralını okumak için dergimize abone olun!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*