Eski Dil Limanı’na gidiyoruz!

orman

Merhaba Okurcan,

Arkadaşların gelmediler mi? Hani neredeler? Ben göremiyorum. Yolda giderken içeriz diye su almaya mı gittiler. Çok iyi olur Okurcan. Uzun yolculuklarda mutlaka su içmeliyiz. İnsanlar su içmeden uzun süre dayanamazlar. Su olmadan hayatımızı devam ettiremeyiz. Bugün sizi ESKİ DİL LİMANI’na götüreceğim. Arkadaşların da geldiğine göre yola çıkabiliriz.

Çocuklar, yolculuğumuz sırasında hem sohbet edelim, hem de birbirimizden yeni şeyler öğrenelim olur mu?

Okurcan:………………………………………

Peki Okurcan. İlk olarak ben anlatmaya başlıyorum. Size arılar hakkında bilgi vermek istiyorum. Biliyorsunuz ki arılar dünyanın en çalışkan hayvanıdır. Arıların dans ederek anlaştıklarını biliyor muydunuz? Kanatlarını çok hızlı çırpıyorlar. Yap- tığım araştırmalara göre saniyede 230 defa kanat çırpabiliyorlar. O nedenle vızzz diye bir ses çıkarıyorlar. Aslında duyduğumuz vızzz sesi arıların çok hızlı kanat çırpmasıyla oluşan bir ses. Koku alıcıları sayesinde çiçekleri kolaylıkla bulabiliyorlar. Biliyorsunuz ki bal bizim severek tükettiğimiz bir yiyecektir. Arılar bal üret- mek için yazın çok çalışırlar. Kışın kovandan çıkmazlar. Yaz boyunca biriktirdikleri balı yerler.

Okurcan:………………………………………

Arıcılıkla uğraşan kişiler bu durumu biliyor. O nedenle arıların yaptığı balın hep- sini kovandan almazlar. Bir kısmını arıların beslenmesi için kovanda bırakırlar.

Çocuklar bakın limana yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Yazının tamamı için Kasım sayımızı kaçırmayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*