Beş vakit namaz (2024/02)

beş vakit namaz

Arif o gece heyecanla yatağına girdi. Çünkü ertesi günü beş vakit namaza başlayacaktı. Babası onu sabah namazına kaldıracağına söz vermişti.

Sabah “Aaariiiff, Aaariiiff!” sesleriyle açtı gözlerini.

Seslenen babasıydı.

“Hadi güzel yavrum, ‘Bismillah’ de. Kalk bakalım. Sabah namazı vakti girdi. Güneş doğmadan önce abdestimizi alıp namazımızı kılmamız lazım.”

Arif “Bismillah” diyerek heyecanla fırladı hemen yataktan.

Doğruca lavaboya gitti. Daha önce babasının kendisine öğrettiği şekilde abdestini alacaktı.

Kollarını ve paçalarını sıvadıktan sonra musluğun karşısına geçti. Euzü besmele çekerek önce “Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya” dedi. Ardından ellerini yıkadı. Ağzına ve burnuna 3’er defa su verdikten sonra yüzünü de 3 kere yıkadı. Ardından önce sağ kolunu, sonra da sol kolunu dirsekleriyle beraber 3’er defa yıkadı. Sağ eliyle başını mesh etti. Ellerini tekrar yıkayıp serçe parmaklarıyla kulaklarının içini, baş parmaklarıyla da dışını sıvadı. Geriye kalan ortadaki 3 parmaklarının tersiyle ensesini mesh etti. Son olarak da önce sağ ayağını, sonra da sol ayağını 3’er kez yıkadı.

Abdesti bitince rahatladığını hissetti Arif. Babası seccadesini sermişti bile. Birlikte 2 rekat sünnet, 2 rekat farz olmak üzere sabah namazını kıldı- lar. Ardından tesbih çekip dua ettiler.

Arif, bu ilk sabah namazında Allah’a şöyle dua etti:

“Allah’ım! Senin rızan için uyandım, kalktım. Bismillah dedim, namaza başladım. Bana bütün namazlarımı kılmam için gayret ver Allah’ım. Annemi, babamı ve bütün Müslümanları koru Allah’ım. Âmin.”

Öğle saati geldiğinde 10 rekatlık öğle namazını da kıldı Arif. Babası işe gitmişti. Bu sefer yalnız kılmıştı. Yine de çok güzel olmuştu. Namazdan sonra 33’er defa “Sübhanallah”, “Elhamdülillah” ve “Allahu ekber” diyerek tesbih çekmeyi unutmadı. Tesbihten sonra ellerini açarak Allah’a dua etti.

Yazının tamamını okumak için Şubat sayımızı kaçırmayın!

Arif bu ay beş vakit namaza başladı! Arif’in diğer maceraları için gelecek sayımızı kaçırmayın.

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*