Pandemi Döneminde Enerji Tasarrufu

Hepimiz daha iyi bir hayat yaşamak ve güzel bir gelecek sunmak isteriz. Bunun en birinci yolu tasarruftan geçiyor. Hayatın vazgeçilemeyen maddelerinin gelecek nesillere aktarılması için sağlıklı bir şekilde tüketim yapmak, ihtiyaçlarımızı kısmadan, var olanı ziyan etmeden kullanmayı öğrenmek gerekiyor. Dinimiz de her şeyi yerinde ve doğru şekilde kullanmamızı istiyor.

Her yıl Ocak ayının 2. Haftası öneminin daha çok hatırlandığı “Enerji Tasarrufu”nu, bu sefer el birliğiyle uygulayabiliriz. Enerji tasarrufu, enerji tüketimini azaltmak amacıyla yapılan çabalardır. Bunları sağladığımızda enerjimizi israf etmeyerek, ihtiyacımızı fazlasıyla karşılamış olacağız.

Pandemi dönemiyle birlikte enerji kullanımının daha da arttığı şu günlerde, enerji tasarrufu yapmaya ne dersiniz?

ENERJİ TASARRUFU OYUNLARLA ÖĞRETİLİYOR

Enerjisa Enerji, on yıl önce hayata geçirdiği, uluslararası ödüllü “Enerjimi Koruyorum” sosyal sorumluluk projesini geliştirdi. Bugüne kadar 14 ilde, 250 binden fazla öğrenciyle buluşan, enerji verimliliği ve tasarruf bilincini çocuklara benimsetmek amacıyla yürütülen projenin mobil oyunu da kullanıcıların beğenisine sunuldu. Yenilenen mobil oyun sayesinde çocuklar, günde bir saatlerini ayırarak, enerji verimliliği ve tasarrufunu eğlenceli bir şekilde öğrenebiliyor.

İlköğretim çağındaki çocuklarda, enerji verimliliği ve tasarrufu bilincinin eğlenceli bir yolla yaygınlaştırılması amaçlanarak tasarlanan mobil oyun, pandemi şartlarında eğitimine evde devam eden çocuklar düşünülerek geliştirildi.

BİLİNÇLİ KULLANALIM

7-13 yaş arası çocuklar üzerinde yapılan araştırmalar dikkat çekici… Buna göre çocukların yüzde 51’inin elektrik tasarrufu konusundaki bilgisi sınırlı seviyede.

En yüksek tasarruf farkındalığı ise 13. yaşta görülüyor. 10 yaş üstü çocuklar, iklim değişimi, 11 yaş üstü ve daha küçük yaş gruplarına kıyasla daha yüksek oranda farkındalığı sahip. 7-13 yaş arası çocukların tamamı, musluk ve elektrik tüketimi konusunda tasarruf sahibi. Elektrikli alet kullanımında tasarruf bilincine sahip çocukların yarısı ise buzdolabını sürekli açıp kapamamak gerektiğinin farkında.

1 Trackback / Pingback

  1. Dua eden böcek: Peygamberdevesi | Can Kardeş

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*