Enerji tasarrufunu nasıl anlamalıyız?

enerji tasarrufu

Her yıl Ocak ayının 2. Haftası, Enerji Tasarrufu Haftası olarak kutlanıyor. Ama ne yazık ki yeterli bilgiye ve bilince sahip değiliz. Enerji tasarrufu yapabiliyor muyuz? Enerjimizi koruyor muyuz?

Bu farkındalığı artırmak ve enerjimizi korumak için Enerjisa’nın çocuklara verdiği birkaç tavsiyeden bahsedeceğim. Bu tavsiyelere kulak verirsek, daha güzel bir dünya bizim olacak. Haydi o zaman başlayalım…

Peki, enerji verimliliğini artırmak için neler yapalım?

İşte size bazı ipuçları:

Enerjisa, enerji verimliliğini artırmak için çocuklara şu tavsiyelerde bulunuyor:

• Enerji kaynakları sonsuz değil. Bu nedenle kullanmadığımız suyu, elektriği mutlaka kapatmalıyız.

• İnsanların doğa üzerindeki etkileri kaynaklarımızın azalmasına neden oluyor. Bu kaynakların tek sahibi bizler değiliz.

• Dünyamızı yeniden yaşanabilir hale getirmek için artık sadece korumak yeterli değil. Korumanın yanında onarmamız da gerekiyor.

• Dünyamız ve geleceğimiz için yapabileceğimiz pek çok şey var. Mesela odadan çıkınca ışıkları kapatalım. Güneş ışığı varken, lambalarımızı yakmayalım.

  • Normal ampuller yerine tasarruflu ampuller kullanarak enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.

• Elektrikli aletlerimizi kullanmadığımız zaman fişten çekelim. Ellerimizi sabunla yıkarken ve dişlerimizi fırçalarken musluğu kapatalım.

• Bir ailede bir kişi dişini fırçalarken suyu açık bıraktığında yaklaşık iki litre su ziyan oluyor. Bir günde iki defa fırçaladığımızı düşünürsek bu 4 litre demek. Yani yılda yaklaşık 1.460 litre su israf edilmektedir.

Evinizin belli yerlerine yapışkanlar asarak, tasarrufu daha iyi hatırlayabilirsiniz. Çocuklara yönelik tasarrufu sevdirecek yapışkanlara buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

enerji tasarrufu

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*