2024 Ocak sayımız çıktı!

Ocak 2024 kapak

Can Kardeş’in 408’inci sayısı çıktı!

Ocak başlığımız: ZORBA OLMA, DOST OL

Can Kardeş yeni yılın ilk sayısı olan 408’inci sayısında “Akran Zorbalığı” konusu ile karşınıza çıktı.

Can Kardeş tam 43 yıldır okurlarla birlikte… Ocak ayında kapak konumuzu “Akran Zorbalığı”na ayırdık. Mahallede, okulda ve başka çevrelerde arkadaşlarımızın yaşadığı akran zorbalığının çözüm yolları nelerdir, neler yapılmalı gibi sorulara bu dosyada cevap vermeye çalıştık. Zorba Olma Dost Ol parolasıyla çıktığımız bu yolda bakalım kimler bizimle olacak?

Üç Aylara Girerken

Üç aylara bu ay giriyoruz. Recep ayının ilk günü 12 Ocak’ta… Şaban ayı 11 Şubat’ta başlayacak. Bu yılın Ramazan ayı ise 11 Mart’ta nasipse… Üç ayların başlangıcından sonra ilk kandil, Recep ayının ilk mânevi günü olan Regaib Kandili ise 11 Ocak’ta gerçekleşecek.

İsmail Tezer’in kaleminden Arif’in Dünyası’nda “Recep, Şaban, Ramazan, Sevaplar Kazan” tekerlemesi ile dedesiyle yaptıkları bu sohbeti okumadan geçmeyin.

Kudüs’e Bir Milyon Dua

Biliyorsunuz İsrail, Filistinli sivil vatandaşlara orantısız güç kullanmaya devam ediyor.

Biz de bu konuyu gündemde tutmak için Ne Haber sayfamızda Kudüslü çocukları unutmadık. Kübra Örnek Korkmak, Kudüs’e Bir Milyon Dua başlıklı haberinde bu konuyu sayfalarına taşıyor. Bir projede çocuklardan Kudüs için dualar isteniyor. Bu ilginç haberi mutlaka okuyun ve bir dua da siz gönderin.

Esrarengiz Kuyunun Tılsımı

Mehtap Yıldırım Yükselten, bize iki bölüm halinde Risale-i Nur’dan masal aktarıyor. Esrarengiz Kuyunun Tılsımı’nın Birinci bölümünü heyecanla okuyacaksınız. Minik yazarımız Lemanur Yükselten ise okulda kantin sırasında yaşanan akran zorbalığına karşı bize bakalım ne gibi fikirler sunuyor.

Beynimiz Nasıl Bir Organ?

Tıptan coğrafyaya, matematikten astronomiyaya varıncaya kadar her türlü ilmi gelişmelerin merkezi sayılan Beynimiz acaba nasıl bir organ? Mehmet Erbaş hocamız kalemiyle bizi bu konuda aydınlatıyor. İlginç sırların barındığı bu yazıyı mutlaka okuyun.

Ormanın Sevimli Devi Gorili Yakından Tanıyoruz

Ormanların sevimli devi Gorillerle tanışın. Editörümüz İrem Özdemir’in kaleminden çıkan bu sevimli hayvanın aslında ne kadar evcil ve merhamet yüklü olduğuna tanıklık edeceksiniz. Mutlaka gözden geçirin.

Can Kardeş Dopdolu

Bizim Can, Vız Vız Arı, Çizgilerle Kıssalar, Şenlik gibi çizim sayfaları sizi bekliyor. Dahası, Bilmece-Bulmaca, faaliyet, Origami, Esma-ül Hüsna, Kelime Dağarcığı gibi daha birçok sayfalar sizi bekliyor. Keyifli okumalar.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

1 Comment

  1. Hazırlayanların emeklerine sağlık..
    Târihlerde sehivler var.. Receb’in ilk günü 23 Ocak değil, 12 Ocak meselâ.. V.s…

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*