Sıradışı olaylar bize ne anlatıyor? (2024/02)

sıradışı olaylar ne anlatır

Günümüzde kar fırtınası, çığ, toprak kayması, sel felaketi, rüzgar ve zaman zaman çekirge afetleri yaşanıyor. Peki neden? Acaba bu iklim değişiklikleri bize ne anlatıyor dersiniz?

Hz. Musa (Aleyhisselam) gösterdiği mucizesiyle sihirbazlara galip gelmişti. Firavun ve kavmi önce iman etti, sonra tekrar inançsızlık baş gösterdi.

Bu defa yağmur ve sel felaketi geldi. Tüm evler boğazına kadar su doldu. Kavim Hz. Musa’ya yalvardı. Hz. Musa dua etti, sular çekildi. Her taraf yeşilliklerle, bolluk ve bereketle doldu taştı. Bir müddet iman ettiler, sonra yine Allah’ı inkâr etmeye başladılar.

Ardından çekirge afeti geldi. Bulutlar halinde çekirge sürüleri, ekinleri, meyveleri ve yiyeceklerini yedikten sonra evlere saldırdılar. Kavim Hz. Musa’ya koştu, yalvarıp, feryat ettiler.

Hz. Musa dua etti. Allah kuvvetli bir rüzgar ile çekirgeleri denize döktü. Kavim bu sefer de, sebeplere sarılarak “Rüzgarla Musa’nın Rabbinin ne ilgisi var?” diyerek tekrar inkâra saptı.

Derken “bit” musallat oldu. Ekinleri ve meyveleri, bit ve kurtçuklar yerken, bitler elbiselerin içine girerek kanlarını emmeye başladı. Yine Hz. Musa’ya yalvarıp yakardılar. Dua etti, bitten kurtuldular.

Çok geçmedi, “Bunlar sihirden başka bir şey değil” diyerek küfre döndüler. Bu defa kurbağa belası geldi. Evlerine ve elbiselerine saldıran kurbağalar, onları canından bezdirdi. Tekrar tövbe ettiler, kurbağadan kurtuldular.

Her zamanki gibi tövbeleri uzun sürmedi. Yine inkâra kalktılar.

Yazının tamamını okumak için Şubat sayımızı kaçırmayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*