Ağustos sayımız çıktı! (2023/08)

Ağustos 2023 kapak

Can Kardeş Ağustos sayısı çıktı!

İLK AKINCILARDAN ZAFERLER AYINA

Can Kardeş 403. sayısında Zafer konusunu kapağına taşıyor.

İnci Karaman’ın hazırladığı Renkli Düşünceler köşesinde, Zaferler ayı Ağustos konusu işleniyor. Ağustos ayının tarihimiz açısından çok büyük bir önem taşıdığını anlatan Karaman, Osmanlının ilk akıncılarının Rumeliyi fethettikten sonra tarih boyunca nasıl zaferler kazandığını özetle anlatıyor.

Tarihi bir yolcuğa hazır olun. Daha fazla detayı yazıda bulabileceksiniz.

DEPREMLER NİYE YARATILDI?

Bu ayın önemli günlerinden ve iz bırakan felaketlerden biri de 17 Ağustos Depremi… Arif’in Dünyası köşesinde, 17 Ağustos Marmara Depremi’nin yıldönümünden dolayı depremler ile ilgili mesajlar veriliyor. İsmail Tezer’in kaleme aldığı bu yazıda Arif; Depremler niye var? Zilzal Suresi’nin anlamı nedir? …gibi soruları Kur’an Kursu hocasına soruyor, bakalım ne cevap almış, birlikte okuyalım.

MAKAS ELLER’DE EĞLENCELİ BİR OYUN!

Merakla takip ettiğiniz faaliyet sayfası Makas Eller’de, bu sayı çok eğlenceli bir etkinlik hazırlandı. Yaz bitmeden, okullar açılmadan, sulu ve eğlenceli bir oyuna hazır olun. Siz de malzemeleri alıp, oyuna başlayabilirsiniz!

Ya Hayvanlar Alemi’nde ne var? İrem Özdemir’in bu ayki konuğu; Deniz rengi Mavi Balina!

Mavi Balina ile birlikte okyanusa doğru yolculuğa çıkacaksınız. Mavi Balina’nın daha önce duymadığınız özelliklerini ve görsellerini Hayvanlar Alemi’nde bulacaksınız.

KÜÇÜK DAHİ İBN-İ SİNA

Kübra Örnek Korkmaz’ın hazırladığı Ne Haber köşesinde özel bir konuya veriliyor.

Ağustos ayı içerisinde önemli bir diğer gündem, İbn-i Sina Haftası’dır.

Korkmaz’ın haberinde, küçük yaşlarından itibaren ilimle meşgul olan İbn-i Sina’nın nasıl bir çizgi karaktere büründüğünü ve ekran aracılığıyla yeni kuşaklara nasıl bir çizgi diliyle anlatıldığı anlatılıyor. Takipte kalın.

SAYFALARIMIZ YİNE DOPDOLU…

Vız Vız Arı, Uçan Çocuk, Sevimli Hayvanlar, Şenlik, Kelime Dağarcığı, Esmaül Hüsna, Tarihten Bir Yaprak, Origami, Resfecan Okulda, Tefekkür Dünyası, Bilmece-Bulmaca, Çizgilerle Kıssalar ve daha neler neler…

Bu ve daha fazlasını Can Kardeş’te bulabileceksiniz!

CAN KARDEŞ’İ DAHA DA İLERİ TAŞIMAK İÇİN…

Derginin Merhaba yazarı İnci Karaman’dan okurlara özel bir mesaj var;

“Can Kardeş yayıncısı ve okuru olarak dergimize dört elle sahip çıkmalı ve satış grafiğimizi yükseltmeliyiz. Netice, bizim gayretimize bağlı. Çünkü bu dergi bizim, hepimizin.”

Bir yandan Can Kardeş’imizi okuyalım, bir yandan da yeni okurlar bulup abone sayısını artıralım.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*