Tane Limanı’na doğru yola çıkıyoruz! (Namib Çölü)

namib çölü

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim ben de iyiyim. Bugün hava güneşli, harika bir gün değil mi Okurcan? Hazırsan, yola çıkalım. Bugün TANE LİMANI ‘na gidiyoruz. Yolculuğumuz sırasında Atlas Okyanusu üzerinden geçerken aynı zamanda Namib Çölü’nü de göreceğiz. Yanlış duymadın Okurcan. Okyanusun kenarında bir çöl Namib Çölü. Dünyanın en eski çölüdür.

Okurcan:……………………..

İlk duyduğumda ben de şaşırmıştım. Çöl denildiği zaman denizden uzak kurak topraklar aklıma gelirdi. Hatta soğuk çöller bile var. Az yağış alan kurak yerler çöl olarak tanımlanmaktadır. Biz az yağış alan yerleri sıcak olarak düşündüğümüz için hep çöller sıcak olur diye düşünüyoruz.

Okurcan:……………………

Hayır Okurcan. Bugün yanından geçeceğimiz Namib Çölü soğuk çöl değil sıcak çöldür. Kurak bir yer olduğu için büyük çoğunluğunda bitki örtüsü bulunmaz. Ancak çok az bir kısmında Afrika’ya özgü bitki örtüsünden göreceğiz. Bu çölde farklı türlerde canlılar yaşamaktadır. İstersen bu canlıları araştırabilirsin.

Aaa! Okurcan bak, Namib Çölü. Muhteşem bir görüntü.Hiç bitmeyen bir plaj gibi görünüyor. Şu kum tepelerine hayran kaldım. Burası UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyor.

Bugün yolculuğumuz çok güzeldi Okurcan. Bak limana yanaşıyoruz. Haydi gidip kuralımızı okuyalım.

Resfebeler ve daha fazlası için abone olabilirsin!

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*