Sembol Limanı’na Yolculuk (2022/09)

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim ben de iyiyim.

Bugün SEMBOL LİMANI’na gidiyoruz. Hadi hemen yola çıkalım.

Bu hafta okul açıldığı için çok yoğundum. Okul hazırlıklarına başladım. Dün annemle alışverişe çıktık. İhtiyacım olan araç-gereçleri aldık. Yolculuğumuz bitince gidip defterlerimi, kitaplarımı kaplayacağım. Daha sonra etiketleyeceğim. Sen bitirdin mi okul hazırlıklarını? Harikasın Okurcan. Kitaplarını, defterlerini kaplamışsın ve etiketlemişsin. Düzenli öğrencilerin defterleri, kitapları da kaplanmış, etiketlenmiş ve tertemiz oluyor. Aslında sadece okulda değil evde de düzenli olmalıyız. Bazen arkadaşlarımı ziyarete gidiyorum. Eğer odaları düzenli değilse bir bahane uydurup oturma odasına geçiyorum.

Okurcan:…………………………………………………………

Tabii ki de arkadaşlarıma düzenli olmanın önemini anlatıyorum. Bazı arkadaşlarım anlattıklarımı duymamış gibi yapıyorlar. Bazıları da hâllerinden memnun olduklarını söylüyorlar. Bu durum beni üzse de vazgeçmiyorum. Belki onların olumsuz davranışlarını değiştirebilirim. Ne dersin? Herkes düzenli olsa dünyamız ne de güzel olurdu, değil mi?

Okurcan:………………………………………………………………

Madem sordun anlatayım. Bu kadar düzenli olmayı nasıl başarıyorum. Öncelikle günlük işlerim için bir program hazırlarım. Bu planlamayı yaparken acil yapılması gereken işlerime öncelik veririm. Yapmam gereken işlerimi gün içerisinde tamamlamaya çalışırım. İşlerimi biriktirmem. Ayrıca odamdaki eşyaların yerleri bellidir. Odamı günlük toplarım. Örneğin kâğıt, makas, yapıştırıcı kullanmam gereken bir ödevim var. Öncelikle çalışmamı yaparken ortalığı fazla dağıtmam. Çalışmamı bitirince işi biten malzemeleri hemen yerlerine kaldırırım. Böylece masamın üstü her zaman temiz olur.

Aaa limana geldik Okurcan. Sohbet ederken zaman çok hızlı geçiyor. Yine keyifli bir yolculuktu. Hadi gidip kuralımızı okuyalım Okurcan.

Resfecan’ın Maceraları’nda bu ay Sembol Limanı’na gittik!

Kuralı ve resfebeyi öğrenmek istiyorsan Eylül sayımızı kaçırma! Dergimize abone olmak için buraya tıklayabilirsin.

işrak resfebe sel sembol

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*