İnsanlığın en büyük öğretmeni

öğretmen

Bir öğretmen istiyorum
Sevgi ve şefkat dolu
Her yanımı kucaklayan
Bana sevgiyle yaklaşan
Beni korkutmayan, ağlatmayan

Bir öğretmen istiyorum

Bana sarılacak
Benimle oyun oynayacak
Bir öğretmen istiyorum
Anne baba gibi olacak

***
Öğretmenler Günü geldiğinde Ariflerin sınıfında bu şiir okunmuştu. Öğretmen ve bütün öğrenciler şiiri okuyan arkadaşlarını alkışladılar. “Ne güzel bir şiir” dediler.

Öğretmen, “Haydi bakalım! Şimdi de bu güzel şiir hakkında konuşalım” dedi.

Arif hemen parmak kaldırdı. Öğretmen de söz verdi:

“Şiir çok güzel ve bana Peygamberimizi hatırlattı öğretmenim.”

“Nasıl yani? Peygamberimizi nasıl hatırladın?”

Arif anlatmaya başladı:

“Öğretmenim, ben Peygamber Efendimizin Hayatını okuyorum. Peygamberimiz çocuklara çok güzel şeyler öğretiyor. Onlara daima sevgi ve şefkatle yaklaşıyor. Onlarla oyun da oynuyor. Ben öğretmenlerimizi de böyle hayal ettim bir an için.”

Öğretmenin gözleri dolmuştu. Duygulandı. “Peygamber Efendimiz (asm) bizim için en büyük öğretmen” dedi ve devam etti: “Bizler en güzel ve değerli bilgileri ondan öğrendik. Gerçek bilgiyi bize o öğretti. Okullarda öğrendiğimiz bütün güzellikler onun hayatında daha güzeliyle var.”

Çocuklardan biri söz istedi:

“Öğretmenim, Peygamberimizin Hayatını biz de okuyalım mı? Bize onu anlatır mısınız?”

“Elbette çocuklar, siz istersiniz de ben anlatmam mı? O halde haftada bir gün Peygamber Efendimizin Hayatından okuyacağız, onu öğreneceğiz.”

Çocuklar buna çok sevinmişti. Arif de böyle bir şeye vesile olduğu için çok mutlu oldu. Peygamberimizin Hayatını hep beraber okumanın tadı bir başka olacaktı.

Ertesi gün olduğunda, okulda ilk “Peygamber dersi”ne başladılar. Peygamberimizin bazen sokaktaki çocukların arasına karıştığını, onlarla oyunlar oynadığını öğrendiler.

Bir ara Arif söz isteyerek, “Arkadaşlar! Şu an Peygamberimiz yanımızda değil belki ama onun ismini anarak ve ona salâvat getirerek onu yanımızda hissedebiliriz.” dedi.

Bunun üzerine hep birlikte “Allahümme salli alâ Muhammed” diyerek salâvat getirdiler. Sonra Peygamberimizin Hayatından soru-cevap şeklinde bir bilgi yarışması yaptılar. Hz. Peygamberi (asm) o gün sanki aralarında kendileriyle de oyunlar oynuyor gibi hissettiler.

Arif ve arkadaşları için vakit çok güzel geçmişti. Öğretmenleri de çok mutlu olmuştu. O gün okul, hiç bitme- sin istediler.

Bir Öğretmenler Günü de böyle yaşanmıştı. O sene Öğretmenler Gününde ‘insanlığın en büyük öğretmeni’ olan Hz. Muhammed (asm) onlarla birlikte olmuştu sanki.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*