Oyuncak dünyasına yolculuk vaaar!

oyuncak müzesi

Şubat sayımızdan herkese merhaba. Bir eğitim- öğretim dönemini geride bıraktık. Yeni bir döneme girmeden bol dinlenmeye ihtiyacımız var. Bu sayımızda size güzel mi güzel bir gezi tavsiyesi vereceğiz. Avrupa yakasında bulunan içinde birbirinden güzel oyuncakların yer aldığı Balat Oyuncak Müzesi’ni tanıtacağız. Hazırsanız başlayalım…

Balat’ta bir müze

Bu yıl Balat’ta 1000m2’lik tarihi bir binada hizmet vermeye başlayan Balat Oyuncak Müzesi, çocuklarıyla birlikte eğlenceli bir gün geçirmek isteyen ebeveynlerin tercih ettiği mekanlar arasında yer alıyor. 50 yıllık bir koleksiyonun sonucu olan müze, içerisinde geçmişten günümüze oyuncakları bulabileceğiniz sergi alanı ve size özel oyuncaklara sahip olabileceğiniz atölye çalışmalarıyla zamanınızı keyifle geçirebilir ve Balat’ın tarihi sokaklarında eski İstanbul’u gezebilirsiniz.

oyuncak müzesi

Müzede neler var?

1000 m2 kapalı alana yayılan ve farklı konseptlerde eserlerin yer aldığı müzenin alt katında nadir oyuncaklar, eşsiz döküm (diecast) arabalar, detaylı bebek evleri, popüler ve klasik çizgi filmlerin sahneleri ile zenginleşen, 50 yıllık geçmişe sahip koleksiyon yer alırken; üst katta da dev tren konseptiyle süslenmiş, 7den 70 e her yaş grubuna hitap eden koleksiyonlar yer almaktadır. Ayrıca meraklısı için 80’li yılların film sahnelerinin canlandırıldığı dioramalar ve Türkiye’nin en büyük kurşun asker koleksiyonuna göz gezdirebilirsiniz. Müze, 36 haftanın her günü 10:00 – 20:00 saatleri arasında ziyarete açık.

oyuncak müzesi

Koleksiyonda neler var?

Balat Oyuncak Müzesi’nde dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak oluşturulan oyuncak koleksiyonu var. Peki bu müzede neler var?

Bir bakalım:

2300 Parçalık Kurşun Asker Koleksiyonu,
Bir An veya Film Sahnesinin Canlandırıldığı El Yapımı Dioramalar,
1930’lar İtibariyle Tarihi Teneke Oyuncaklar,
Gemi- Uçak maketleri,
Döküm (Diecast) Araba Koleksiyonu,
1940‘lar İtibariyle Porselen, Plastik Bebek Koleksiyonu,
Lego Koleksiyonu,
Günümüz Çizgi/Animasyon Film Karakterleri,
Guillermo Forchino’nun Özel Heykel Koleksiyonu,
1:24 Ölçeğinde Hareketli Tren ve İstasyon Sahnesi,
1:87 Ölçeğinde 1970’ler Almanya Bonn Kasabası Dioraması,
Ünlü Maket Markası Tamiya’nın Motosiklet Maketleri,
1:1 Ölçeğinde Hazerfan Ahmet Çelebi Kanadı,
1950’lar İtibariyle Pedallı Çocuk Araçları ve Scooter.

Müzenin sitesini ziyaret etmek için tıklayın!

İyi gezmeler.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*