Havalı atlayış (2023/07)

havalı atlayış

Merhaba arkadaşlar.

Yaz gelince, özellikle çok sıcak günlerde havuza ya da denize atlamak istediğimiz olmuştur.

Ama siz yine de atlamayın. Bir de çok iyi yüzme bilmiyorsanız, Allah korusun, tehlikeli olabilir. Size bir hatıramı anlatayım; 6-7 yaşlarındaydım. Kolluklarla havuza giriyordum. Havuza atlayış yapmak da çok hoşuma gidiyordu.

Ama kollukla atladığım için kolaylıkla suyun üzerinde kalabiliyordum. Bir ara havuzdan çıktım ve kolluklarımı da çıkarmıştım. Bir süre sonra çıkardığımı bile unuttum. Sonra tanıdığım bir arkadaşımı gördüm ve ona “Bak şimdi ben nasıl atlıyorum” dedim ve atladım. O da ne? Arkadaşımı görünce havalı bir atlayış yapayım derken ne hâle düşmüştüm. Kolluklarım yoktu ve ben, büyükler için olan derin bir havuzun dibini boylamaya başlamıştım. Sonra bana yardım eden büyükler beni çıkardılar. Biraz su yutmuştum.

Arkadaşım: “Hı hı çok güzel atladın” dedi gülümseyerek…

Yüzmek hem spor olarak güzeldir. Üstelik Peygamber Efendimizin sünnetidir. Hem sağlığa çok faydalıdır ama öğrenmek ve bilinçli olmak gerekir. Ben daha sonra bir süre yüzme dersi aldım. Şimdi yüzebiliyorum. Fakat iyi bilseniz de tedbirli olun. Derinliğini bilmediğiniz yerlerde denize girmeyin. Göl, baraj, şelale gibi her gördüğünüz sulara atlamayın. Sadece iyi öğrenin ve güvenli yerlerde güvenle yüzün ve eğlenin.

Sağlıklı ve eğlenceli bir yaz diliyorum. Hoşça kalın.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*