Güvenli Yerde Bisiklet Sürün!

Merhaba arkadaşlar!

Bu eğitim-öğretim yılı hepimiz için farklı geçti. Salgın hastalıktan korunmak için kurallara uyup tedbirler aldık ve dikkat etmeye devam ediyoruz. Bu süreçte okulumuzu, öğretmenlerimizi, arkadaşlarımızı çok özledik. Şimdi yaz tatilindeyiz.

Bu tatilde hiçbir yere gidemediğimiz için günlerim evde ve bahçede geçiyor. Geçen yaz paten kazasından sonra bütün yazım hastane, ameliyat ve alçı ve kontrollerle geçmişti. Hatta okul açıldığında kolum hala alçıdaydı. Bir daha paten kullanmadım. Bu yaz bahçede bisiklet sürüyorum. Her araç ve aleti kullanırken her zaman dikkat şarttır. Artık bunu çok iyi biliyorum. Bisiklet, patene göre daha tehlikesiz. Kontrol etmek daha kolay. Ben güvenli olan, araç geçişi olmayan bisiklet yolunda sürüyorum. Ancak bisiklet sürerken de bazı trafik kurallarını bilmeniz gerekir. Mesela her an karşınıza çıkabilecek küçük çocuk ya da hayvanlara karşı dikkat etmeli, yavaş kullanmalısınız.

Bisiklet sürmek eğlenceli olmasının yanında hem de faydalı bir spordur. Denge sağlamaya çalışmak, pedal çevirmek, vücudumuzdaki bir çok kası harekete geçirir.

Eğer siz de bu yaz, tatil için bir yere gidemiyorsanız ve yazı nasıl geçireceğinizi düşünüyorsanız, ailenize ufak tefek işlerde yardımcı olabilirsiniz. Kitaplar, dergiler okuyabilirsiniz. Benim gibi güvenli yerlerde bisiklet sürmenizi de kesinlikle tavsiye ederim. Sağlıklı ve mutlu kalın, hoşça kalın. 🙂

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*