Nasıl Hareket Ederiz?

Merhaba Sevgili Can Kardeşlerim,

Nasıl hareket ettiğimizi düşündünüz mü hiç?

Ya da ayağa kalktığımızda vücudumuzun nasıl dağılmadan dik durduğunu?

Hadi gelin bu sayımızda vücudumuzda Kayyum isminin tecellisi olan ve ayakta durmamıza, hareket etmemize vesile olan iskelet sistemimizi tanıyalım.

İskelet sistemimiz kemiklerden ve eklemlerden oluşur. Kemiklerimiz vücudumuzun dik durmasında ve hareket etmesinde görevlidir. Hadi şimdi kıvırın parmaklarınızı, ya da el sallarken dirseğinizi izleyin ve ya yürüyün sevgili dostlarım. Bu hareketleri yapabiliyor olduğunuza şükredin sonra. Daha bunlar gibi birçok hareketi; derimizin ve kaslarımızın altında bulunan kemikler ve onların hareketini kolaylaştırmakta vazifeli olan eklemler vesilesiyle yapıyoruz.

Sevgili dostlarım, iskelet sistemimizin bir görevi daha var. İç organlarımız aslında dağılabilecek ve küçük çarpmalarda bile zarar görebilecek yapıdadır. Ama kemiklerimiz iç organlarımızın korunmasında da görev yapar. Mesela beynimiz bizim için çok önemli hayati bir organımız. Rabbimiz onun dışını kafatasımız gibi sert ve dayanıklı bir kemik yapısıyla kapatmış. Kayyum olan Rabbimiz kemiklerimizi de birer direk gibi vücudumuza yerleştirmiş ve bizim dik durmamıza vesile etmiştir.

Varlığı sürekli olan ve her şeyi her an ayakta tutan Rabbimize sonsuz şükürler olsun…

Bir sonraki sayıda görüşmek dileğiyle hoşça kalın sevgili dostlarım…

Sümeyye Engiz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*