Can Kardeşler atölyede buluştu

dijital atölye

Can Kardeş derginiz 41 yıldır siz okurlara hizmet veriyor.

Derginiz bir ekol olduğu gibi, aynı zamanda bir okul. Çatısız üniversite niteliği taşıyan ve nice yazar-çizer yetiştiren bir okul.

Derginizin her sayfasında ayrı bir macera ve ayrı bir heyecan var. Hem eğlenip öğrendiğimiz, bizi hep yeni sayfalarla kucaklayan canım kardeşimiz.

Dergimiz, bu sefer de düzenlenen atölyeler ile sizleri kucakladı…

Atölyelerimizde, yazar ve çizerlerimizle tanışma imkanı buldunuz. Hem sizler merak ettiklerinizi sordunuz. Hem de yazar ve çizer kadromuz, size farklı alanlarda ipuçları vererek rehberlik etti… Bu şekilde bir çok alanda ilk tecrübemizi kazandık, yeteneklerimizi keşfettik.

Atölyelerimizde neler vardı neler…

Bu zamana kadar atölyelerimizde neleri gerçekleştirdik?

Mihriban ablanın “Katlanabilir Hikayeler Atölyesi” ile hem eğlendik hem öğrendik hikayelerdeki karakterleri origami katlamalarıyla hareketlendirdik.

Yasemin ablanın “Oyuncak Atölyesi” ile namaz kılarken yalnız kalmak istemedik ve oyuncaklarımıza da seccade yapıp bizlere eşlik etmelerini istedik. Ellerimiz çalıştı, gönüllerimiz şenlendi.

Mehtap ablanın “Hikaye Yazma Atölyesi”nde, hikâye ve masal nedir öğrendikten sonra Mir’ac hadisesi ile ilgili Peygamberimiz (asm) ile ilgili müthiş olayı öğrendik ve aynı zamanda birbirimizin kandilini tebrik ettik. Bir sonrakinde beraber yazmayı denemek için sözleştik.

Son olarak “Çizim Atölyesi”nde, Can Kardeş Yayın Yönetmeni Demirhan Abi, aynı zamanda dergimizin süper kahramanlarından Uçan Çocuk ve Vız Vız Arı karakterlerinin nasıl çizildiğini aşama aşama bize gösterdi. Hep birlikte çizim deneyimimizi kazanırken, Uçan Çocuk’un her başı sıkıştığında “Bismillah” dediğini öğrenmiş olduk.

Hele zeka fışkıran soru-cevap bölümünde, dikkatli okurlarımızın müthiş soruları karşısında Yayın Yönetmenimiz Kadıoğlu cevap vermekte bir hayli zorlandı.

Yüzyüze Atölye Çalışmaları Yolda

Bitmedi; gelecek ay atölyemizde “Gezgin Zeynep”in maceralarının yazarı Fatmanur Öztaş ablamızla tanışacağız. Bakalım Fatmanur ablamızdan neler öğreneceğiz.

Sırada birçok atölye çalışmalarımızın planları var. Duamız o ki, gelecek atölyelerimizde yüzyüze birlikte çalışmalar yapalım.

Gözünüzdeki nur hiç sönmesin Can kardeşlerim. Gelecek atölyelerimize buluşmak üzere, şimdilik hoşçakalın!

Hazırlayan: Tuğba Erdem & Berfin Karakoyun

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*