Süngerden pasta yapıyoruuzzz! (2023/06)

Merhaba Sevgili Can kardeşlerim. Size enfes bir etkinlikle geldim. Bu etkinliğe tok karnına başlamanızı tavsiye ederim. Çünkü ben açken başlamak gibi bir hata yaptım ve neredeyse yaptığım leziz pastaları yiyordum. : )

Malzemeler

• Rengarenk süngerler

• Makas

• Beyaz tutkal

• Tıraş köpüğü

• Gıda boyaları

• Ponponlar

• Pasta süsleri

• Simler

makas eller pasta

1) Öncelikle marketten aldığımız çeşit çeşit süngerleri masamıza dizelim. Hayal gücümüzü kullanarak neler yapabileceğimizi düşünelim.

makas eller pasta

2) Altı turuncu olan süngerimizi makasla dümdüz keselim. Üzerine kremşanti görünümlü traş köpüğünü sıkıp bir kaşık ile düzeltelim. En üste de bonibon şeker olarak hayal ettiğimiz ponponlarımızı dizelim. En kenardan akıttığımız beyaz sos ise beyaz tutkal ; )

makas eller pasta

3) Diğer dilim pastamıza geçelim. En alta iki renk süngerimizi koyalım. Araya traş köpüğü sıkalım. Üstüne pembe renk kekimizi koyalım. En üste şekilli traş köpüğü sıkıp renkli şekerlemelerden dökelim. İşte bunu yemeye karşı koymak çok zor…

makas eller pasta

4) -Daha renkli pastalar yapamaz mıyız Şule abla? –Tabii ki yaparız. Tıraş köpüklerimizi istediğimiz renk gıda boyalarıyla karıştırınca aşırı tatlı renkler ortaya çıkıyor. Şu görüntünün pamuksuluğuna bakar mısınız? Pamuk şekeri gibi!

makas eller pasta

5) Hızımı alamayıp 6 dilim pasta yaptım: ) Tabağın içindekine ne diyorsunuz? Üçgen şeklinde kestiğim iki adet süngerle yaptım. Tam bir doğum günü pastası oldu.

makas eller pasta

6) Pembe ve turuncu kremşantili pastaların üzerine renkli ve altın sarısı simler serptim.

makas eller pasta

7) Evcilik, restorancılık, pastacılık gibi oyunlarınıza mis gibi rengarenk pastalarınız oldu. İyi eğlenceler dilerim arkadaşlar : ) Bir dahaki aya kadar sağlıklı, mutlu ve merakta kalın…

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*