2023 Temmuz sayımız çıktı! (2023/07)

temmuz 2023

Can Kardeş’in 402’inci sayısı çıktı!

MUHARREM AYINDA CAMİLER ÇOCUKLA GÜZEL!

Can Kardeş, bu yılın Muharrem ayını ve 10’uncu gün olan Aşure gününü kutluyor. İnci Karaman, aşure günün tarihini anlatıyor ve bu ayın 19’unda başlayacak olan Muharrem ayının özelliklerinden bahsederken aynı zamanda Hicri Yılın ilk gününü hatırlatıyor.

Yaz tatili demek Kur’an Ayı demek. Can Kardeş’in sevilen karakteri, okul zamanında fırsat bulamadığı Kur’an dersine yaz ayında devam ediyor. Arif Kur’an harflerini nasıl kolayca ezberliyor, arkadaşlarıyla nasıl bir dayanışmaya giriyor. Hatta Kur’an dersine ara verildiğinde cami bahçesinde başka ne gibi etkinlikler yapılıyor. Camilerin bir başka yönünü de keşfedeceksiniz.

CAMİLER ÇOCUKLARLA GÜZEL

Ne Haber köşemizin yazarı Kübra Örnek Korkmaz’ın kaleme aldığı sayfamızda “Camiler Çocuklarla Güzel” haberi dikkat çekiyor. Bu ay özellikle cami ve Kur’an Kurslarında gerçekleştirilecek olan yüz yüze eğitimlere müracaat edenler il ve ilçe müftülükleri ile ders alabilecek. Hatta Kur’an Kursları Programı’nda dini bilgiler derslerinin yanı sıra çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliytlerin yer alması hayli ilginç. Bu haberi kaçırmayın.

SAYFALARIMIZ DOLU DOLU

Tefekkür Sayfamızda, gün batımının basit gibi görünen aslında mucizevi hallerini yani Allah’ın ezel ve ebed olan kudretini gösterecek. Nasıl mı? Birlikte okuyacağız.

Şule Ünlü Gülgün ablamız Makas Eller’de Dans Eden Mısırlar Deneyini birlikte yapacağız. Bunun için bir kavanoz yeterli olacaktır. Kavanoz ve Mısır… İlginç bir bileşim. Hadi bakalım makasımızı elimize alalım.

Resfebe Atölyemiz tüm hızıyla sayfalarımızda devam ediyor. Zeki çocukların sayfasında bu sayıda Okurcan bakalım bizim için neler hazırlamış. Origami sayfamızda Rutin İşlerimize bir bakarken hem problem çözeceğiz hem de kağıt sanatı origamimizi birlikte yapacağız.

MASALLARA DEVAM…

Mehtap Yükselten ablamız Emaneti sahibine teslim etmekle ilgili bir masal yazdı. Bir ülkede padişah kendi halkına dönüp, emaneti bakalım hangi ücret karşılığı alacak? ?  Bu sayımızda bir masalımız daha var. Besleme çeken bir kadın ve onun geçimsiz eşi ile ilgili besmelenin esrarını okuyacağız.

BEDİÜZAMAN’IN DÜSTURUNU BOZAN GELENEK

Kelime Dağarcığı’nda “Aşure”nin ne demek olduğunu birlikte öğrenirken, Bediüzzaman Hazretlerinin uzun yıllardır koruduğu prensipleri bozan bir düstun nedir, merak ettik doğrusu.

DENİZE GİRERKEN, DENİZ ASLANINA KARŞI TEDBİRLİ OLUN

Hayvanlar Alemi’nde Deniz Aslanı nedir nasıl yaşar, nasıl beslenir? İşte bu soruların cevabını İrem Özdemir abla, bizler için araştırıp kaleme aldı. Süslü bir balığın aslında kendini savunmak için nasıl bir savunma mekanizması geliştirdiğini hep birlikte okuyalım.

ÇİZGİ KAHRAMANLARIMIZ YAZ TATİLİ NEDİR BİLMİYOR

Vız Vız Arı yine çalışkanlığıyla öne çıkıyor. Peki çalışmak sadece bedensel mi olur? İşte bu sorunun cevabını arkadaşlarıyla birlikte veriyor. Uçan Çocuk yaz mevsiminde bilin bakalım nereye gidiyor. Sıla-i Rahim yapıyor ve babannesinin köyüne gidiyor. Köyde bakalım hangi vahşi hayvanla karşılaşıyor? Şenlik sayfamız yine “mizah”i çizgilerle birbirinden farklı karikatürlerle bizi güldürecek. Çizgilerle Kıssalar bölümümüzde “Mısırlı Putperestler”in nasıl İslamla müşerref olduğunu okuyacağız.

Kısacası; tatilde Can Kardeş okumaya ve okutturmaya devam…

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*