Eşit Limanı’na gidiyoruz!

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Teşekkür ederim Okurcan, ben de iyiyim. Hem de çok iyiyim. Bu ay yolculuğa gece vakti çıkmak istedim. Çünkü görmeni istediğim yıldızlar var. Bak teleskobumu da yanıma aldım. Biliyorsun ki teleskopla yıldızları daha iyi gözlemleriz. Hadi bakalım yola çıkalım.

Yolumuz uzun, EŞİT(EŞ) LİMANI’na gidiyoruz.

Bak Okurcan, şuradaki takımyıldızları görüyor musun? İşte onlar Büyük Ayı ve Küçük Ayı takım yıldızları.

Okurcan:………………………….

Evet Okurcan, Dünya’ya en yakın yıldız Güneş’tir. Bizim ısı ve ışık kaynağımızdır. Diğer yıldızlar çok uzakta olduğu için onları küçük ve sadece geceleri görüyoruz. Bunun nedeni Güneş gündüzleri Dünya’yı aydınlatıyor ve diğer yıldızları göremiyoruz. Aslında yıldızların parlamasının nedeni, çekirdeklerinde oluşan patlamalardır. Yıldızların büyüklükleri de farklıdır Okurcan. Büyük yıldızların ömürleri kısa, küçük yıldızların ömürleri uzundur. Bu kadar bilgiyi nereden mi biliyorum? Tabii ki de okulda öğrendim. Ayrıca gökyüzündeki yıldızları, gezegenleri, uyduları araştırıp, yeni bilgiler öğrenmek beni heyecanlandırır.

Okurcan:………………………….

Senin de bu konuda meraklı olduğunu bilmiyordum Okurcan. İstersen sen de araştırmalar yapabilirsin. Şehir merkezinden uzaklaştıkça yıldızları daha net görebiliyoruz. Aaa Okurcan bak, Eşit Limanı’na yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Yazının tamamı ve resfebe kuralı için Ağustos sayımızı kaçırmayın. Abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*