Der Limanı’na Gidiyoruz (Resfebe)

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Sana anlatacağım şeyler var. Hemen yola çıkalım. Bugün DER LİMANI ‘na gidiyoruz.

Biliyorsun geçenlerde bir hafta tatilimiz vardı. Tatilde biraz dinlenmek ve yeni yerler keşfetmek istedik. İnternetten biraz araştırma yaptık ve Denizli’de Pamukkale olduğunu öğrendik. Hahaha Okurcan, pamuklardan oluşmuş bir kale yoktu orada. Sen gerçekten pamuktan yapılmış bir kale olduğunu mu düşündün? Evet Okurcan, bence de komik olurdu. Pamuklar rüzgâr esince sağa sola uçuşurdu. Hahahahha. Yağmur yağınca ıslanırdı.

Okurcan:…………………………………………………….

Pamukkale’yi çok mu merak ettin? Tamam o zaman anlatmaya başlıyorum. Pamukkale, Denizli ili sınırları içinde yer alan tarihi ve turistik bir yerdir. Bilinen en eski adı Hierapolis’tir. Hâlâ bu şehrin kalıntıları vardır. Pamukkale doğa ile tarihin buluştuğu bir yerdir. Bu nedenle UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınmıştır. Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alınan yerler özel yer- lerdir. Böylece kültürel ve doğal miras korunmuş olur.

Okurcan:…………………………………………………….

Pamukkale’de akan sular çok kireçli olduğu için bu kireç zamanla birikir, sert bir hâle gelir ve doğa harikası travertenler oluşur. Bu travertenlerin beyaz görünümünden ötürü buraya Pamukkale denmektedir. Pamukkale’de akan sular şifalıdır ve bazı hastalıklara iyi gelmektedir. Orayı gördüğümde gözlerime inanamadım. Harika bir yer. Sen de görmek istiyorsan internetten resimlerine bakabilirsin. Belki ilerde ailenle birlikte gidersin Okurcan. Zaman ne çabuk geçmiş. Bak, Okurcan limana yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 31: Resfebede bazen verilen harf- lerin veya hecelerin yanında konuşma balonu bulunur. Bu durumda konuşma balonu gördüğün zaman der hecesini eklemen gerekir. Konuşma balonu sol taraftaysa harfin veya hecenin başına, sağ taraftaysa harfin veya hecenin sonuna eklemelisin.

Örnek resfebemizi birlikte okuyalım.

resfebe

Hadi bakalım şimdi de limandaki resfebeleri okumalısın. Kolay gelsin Okurcan.

resfebe

Resfebeleri okurken hiç zorlanmadın Okurcan. Şimdi de “DERS” kelimesinin resfebesini yapıp limana bırakmalısın. Her zaman olduğu gibi sana ipuçları vereceğim.

Adım 1: S yaz.

Adım 2: S harfinin sol üst köşesine konuşma balonu çiz.

Adım 3: Konuşma balonunun içine yan yana 4,5 tane nokta koy.

Çok kolay çizeceğini biliyordum Okurcan. Gelecek ay görüşürüz.

CEVAPLAR

ÖNDER, MODERN, ENDER, LİDER, DERE.

Resfebe ve daha fazlasını okuyun, dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*