Geri Limanı’na gidiyoruuuz!

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Bak, bugün misafirimiz var. Seni tanıştırayım. Arkadaşımın adı Kırak. Evet, gördüğün gibi o bir karga. Yola çıkalım, sana Kırak ile nasıl tanıştığımızı anlatacağım. Bugün GERİ LİMANI’ na gidiyoruz.

Sıra geldi Kırak ile tanışma hikâyemize. Dedem köyden kabuklu ceviz göndermişti. Cevizler yeni toplanmış olduğu için yaştı. Annem onları balkondaki masanın üstüne sermişti. Balkona her çıkışımızda cevizlerin dağılmış olduğunu görüyorduk. Yerdeki cevizleri toplayıp tekrar masanın üzerine koyuyorduk.
Bu olay her gün tekrarlanmaya başladı. Bunu yapanı bulmalıydım. Pencerenin arkasından, cevizleri gözlemeye başladım. Uzun bir bekleyişin ardından masaya siyah bir karganın konduğunu gördüm. Sağa sola baktı, kimsenin olmadığını görünce bir ceviz kaptı ve havalandı.

Kanatlarını çırpınca masadaki cevizlerden bir kısmı yere düştü. Balkonun içinde yuvarlanan cevizleri görünce, her gün cevizlerin neden dağıldığını anlamış oldum. Bir karganın cevizle ne işi olabilirdi? Bu durum bana çok garip gelmişti. Hemen internetten araştırmaya başladım. Kargalar hakkında çok ilginç bilgiler edindim. Bak, sana da anlatayım. Kargalar zeki ve eğlenceli hayvanlardır. Birbirleriyle iyi anlaşırlar. Hafızaları çok güçlüdür. Ceviz, fındık gibi yiyecekleri çok severler.

Kırak: Gak gakgak.

Bak Okurcan, Kırak cevizi çok sevdiğini söylüyor. Cevizin kabuğunu nasıl kırdığını mı merak ettin Okurcan? Onu da sana Kırak anlatsın.

Kırak: Gak gakgak, gak gakgak, gak gakgak.

Aaa, bakın limana geldik. Gidip kuralımızı okuyalım.

Kural 24: Resfebede bazen kelimelerin altında sol tarafı gösteren ok bulunur. Bu durumda kelimeleri tersten okuyunuz.

Birlikte okuyalım.

Sen süper bir çocuksun Okurcan. Hadi o zaman sana kolay gelsin. Şimdi de KETE kelimesinin resfebesini yap- man gerekiyor. Tabii ki sana ipuçları vereceğim.

Adım 1: E yaz.

Adım 2: T yaz.

Adım 3: E yaz.

Adım 4: K yaz.

Adım 5: K harfinin altından başlayarak sola doğru ok çiz.

Çok kolay değil mi? ETEK yazıp altına sol tarafa doğru ok çiziyoruz. Geriye doğru okuyunca KETE diye okunuyor. Çok eğlen- celi değil mi? Hadi o zaman sana kolay gelsin Okurcan.

Cevaplar:
FAR, EKİP, ÇAM, AYAK, ELİF

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*