As Limanı’na Yolculuk ve Uğur Böceği

uğur böceğiMerhaba Okurcan,

Seni çok iyi gördüm. Sebebini merak ettim doğrusu. Evet Okurcan, ilkbahar mevsiminde havalar ısınmaya başlıyor, ağaçlar çiçek açıyor. Yaz mevsimi gelince de ağaçlarda türlü türlü meyveler olgunlaşıyor. Demek meyve yemeyi çok seviyorsun. Ben de meyve yemeği severim Okurcan. Aaa, bugün hangi limana gideceğimizi söylemeyi unuttum. Bugün birlikte AS LİMANI’na gidiyoruz. Hemen yola çıkalım.

Elindeki nedir Okurcan? Dikkat et zehirli olmasın. Aaa, uğur böceği. Çok uzun zamandır uğur böceği görmemiştim. Renkleri ne kadar da güzel. Aslında biz uğur böceğini kırmızı renkte biliriz. Ama farklı renklerde uğur böcekleri olduğunu duymuştum. Evet eminim Okurcan, turuncu, sarı, pembe renkte olanlar varmış. Hatta tropikal bölgelerde yeşil, mavi renkli olanlar varmış. Uğur böceğinin yararları da vardır. Bitkilerin üzerindeki zararlı bitleri yermiş.

 

Ölü taklidi yapan bir uğur böceği gördün mü hiç? Düşmanlarından korun- mak için bacaklarını vücuduna toplar ve ölü taklidi yapar. Uğur böcekleri rahatsız edilmeyi sevmez.

Okurcan:……………….

Evet Okurcan, uğur böcekleri çok iyi uçarlar. Bak bir şiir yazmıştım. Sana okuyayım.

UĞUR BÖCEĞİM

Uğur bocegim uçtu,

Çiçeğe kondu.

Elime almak isterken,

Uçtu, uçtu, uçtu,

Gözden kayboldu.

Aaa bak Okurcan. Limana geldik. Hadi gidip kuralımızı ve resfebemizi okuyalım.

Kural 26: Resfebede bazen harfler veya he- celer bir yerde asılı olarak yazılır. Böyle resfebelerde harflerin veya hecelerin başına veya sonuna as hecesini koyarak okuma yapman gerekir.

Hadi Okurcan, örnek resfebemizi okuyalım.

Örnek resfebeler ve alıştırmalar için Temmuz sayımızı kaçırmayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*