Dergiler Fuarında 43 yıllık bir dergi: Can Kardeş (2023/11)

dergiler fuarı

14. Uluslararası Dergiler Fuarında 40 yılın üzerinde yayın hayatında bulunan Can Kardeş, Köprü, Bizim Aile ve Genç Yorum Dergileri Yayın Koordinatörleri okurlarıyla bir araya gelerek sohbet etti.

1981 yılından beridir yayın hayatını sürdüren Can Kardeş Dergisi, hem içerik bakımından hem de yayıncılık anlayışı ile diğer çocuk dergilerinden farkını ortaya koyarak Dergiler Fuarında yerini aldı.

dergiler fuarı

Can Kardeş Dergisi Yayın Koordinatörü Demirhan Kadıoğlu, konuyla ilgili olarak şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi dergimiz Türkiye’nin en yaşlı çocuk dergisi unvanını elinde tutuyor. Aynı zamanda ebeveyn yetiştiren tek dergi olma unvanını da… Kendi kadrosunu yetiştiren tek dergi olan Can Kardeş, devlet desteği almadan kendi yağıyla kavrulmaya devam ediyor. Okuyucumuzla el ele bir bütün halinde neşriyatımızı sürdürmeye kararlıyız. Bediüzzaman Said Nursi’nin eseri olan Risale-i Nur ilham kaynağımız. Bu doğrultuda ilk aile ve değerler eğitimi günümüzün formasyonuna uygun bir şekilde yayınlayan dergimiz, diğer çocuk dergilerine de öncülük etti. Okurların ilgisi müthiş… Standımızı ziyaret eden anne ve babalar, ‘Çocukluğumuzun dergisi hala çıkıyor mu?’ diyerek hayretini gizlemiyor ve dergimizi tekrar satın alarak bir bakıma nostalji yaşıyorlar.”

dergiler fuarıdergiler fuarı

Kadıoğlu, Can Kardeş dergisinin başarısının altında yatan sebeplerin başında “istikrar” ve “güven” geldiğini belirterek şöyle devam etti; “Can Kardeş’in eski sayılarını sergilediğimizde bile hala güncelliğini koruyan konularıyla isabetli seçim yaptığımızı görüyoruz. Özetle; daha nice kırk yıllara.”

** *

Dergi-Bir, Fatih Belediyesi ve İletişim Başkanlığının desteğiyle gerçekleştirilen 14. Uluslararası Dergi Günleri Fuarı geniş katılımla son buldu.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*