Evde akvaryum yapalım!

Merhaba Sevgili Can dostlar. Deniz canlılarına, deniz altı dünyasına ilgi duyar mısınız? Benim çok ilgimi çeker. Deniz altı adeta başka bir alem. Belgeselleri büyük zevkle izlerim. Dönem dönem akvaryumum ve balıklarım oldu, şuanda da 4 adet balığım var. Bir canlının sorumluluğunu almak çok güzel. Ancak yazın uzun süre memlekete giden arkadaşlarımın annesi akvaryum alamıyor, arkadaşlarım çok üzülüyordu. Bakın buna nasıl çözüm bulduk. Evde kendimiz akvaryum yaparak…:)

Malzemeler

  1. Kavanoz
  2. Oyuncak balık
  3. Akvaryum taşı
  4. Akvaryum bitkisi
  5. Deniz kabukları
  6. Mavi boya
  7. Su

akvaryum

1) Öncelikle akvaryum suyunun mavi olması için bir boya ile suyu renklendirelim. Ben suluboya kullandım ancak her boya olur.

2) Masamıza güzel bir kavanoz alalım.

3) İçine birkaç kez yıkadığımız taşlarımızı koyalım. (Akvaryum taşlarından çok toz çıkıyor, iyi yıkanmalı)

4) Kavanozun ortasına ya da bir kenarına akvaryumcularda satılan plastik yeşil bitkiyi koyalım. Etrafına sahilden topladığımız deniz kabuklarını ve deniz minarelerini koyalım.

5) Oyuncak balıklarımızı taşa sabitleyelim. (Ben kayıp balık Nemo’yu ve pembe balığımı seçtim.) Yavaş yavaş mavi suyumuzu kavanoza aktaralım. Akvaryumumuz çok tatlı olmadı mı? 🙂

6) Ben bir de boyasız suyla denemek istedim, böyle daha hoşuma gitti. Siz hangisini beğenirseniz öyle yaparsınız. Tatlı balıklarınıza isim koymayı ve günde bir kez mama vermeyi unutmayın. Bir dahaki aya kadar sağlıklı, mutlu ve merakta kalın dostlarım…

Arkadaşlar siz de yaptığınız faaliyetlerin fotoğraflarını çekip bize gönderin, yayınlayalım.

E-Mail: cankardeseditor@gmail.com

Abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*