Merhaba

Yine tatilde seninle buluştuk can ve canan kardeşim;
Mutluyuz, çünkü karne notlarımız çok iyi. Gerçi bu yıl, pek okula gitme fırsatı bulamadık, ama internetten ders sürecini takip ettik ve karnemizi almaya hak kazandık.
Bizim için süreç ve sonuç önemliydi. Hamdolsun bu günlere kavuşturan Rabbime.
*
Tatilin amacı, bütün bir yıl boyunca sürekli yaptığımız işlerden bir süre de olsa uzaklaşmak, enerji depolamak ve yorgunluğumuzu atıp dinlenmek… Gerçi büyüklerimizin tatili sınırlı… Yılda bir kez olsun yaptığı tatil süresi ortalama 15 gün sürüyor.
Elbette ki bu sınırlı zaman yeterli gelmiyor. Bir de kısıtlı zaman diliminde sadece yemek yemek, suya veya denize girmek, yatmak ve dinlenmek olmamalı.
Kendimize başka meşguliyetler bulup, zamanımızı verimli değerlendirmeliyiz. Bunlardan biri toprak işi ile uğraşmak, bahçeye çiçek dikmek. Eğer bir çiftlikteyseniz, hayvanlara nasıl bakmamız gerektiğini öğrenmek ve uygulamak olmalı. Bu işler zor değil.
*
Ne demiş atalarımız; “Tebdil-i mekanda ferahlık vardır.” İnsana her zaman değişiklik iyi gelir. Hele mekan değiştirmek çok iyi… Bu değişikliği yaparken “bakış açımızı” da değiştirmemiz gerekecek. Mesela, olabildiğince fazla yer ve insan keşfet… Bu keşiflerin sana kattıklarını hayatına ilave et. Bakış açını genişlet ve hayatına devam et.
Gözlerindeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet ol.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*