Ters Limanı’na gidiyoruz! (Resfebe)

Merhaba Okurcan,

Umarım seni çok bekletmedim Okurcan. Bugün okul çıkışı araştırma yapmak için kütüphaneye gitmiştim. O nedenle biraz geciktim. Nasılsın Okurcan, iyi misin? Teşekkür ederim ben de iyiyim. Bu sıralar yoğunum. Her gün okul çıkışı kütüphaneye gidip araştırmalar yapıyorum. Haydi hemen yola çıkalım. Yolda anla- tırım. Bugün TERS LİMANI’na gidiyoruz.

Şimdi sana yaptığım araştırmadan bahsedeyim. Sınıfta ülkemizin dağları, gölleri, denizleri konusunu işliyorduk. Sıra arkadaşım parmak kaldırdı. Bu konuda araştırma yapıp, sunum hazırlasak diye bir fikir sundu. Bu fikir hepimizin hoşuna gitti. Hemen gruplara ayrıldık. Ben gölleri araştıracak olan grubun içinde yer aldım ve arkadaşlarıma Van Gölü’nü araştırmak istediğimi söyledim. Grup içinde ortak karar aldık. Böylece Van Gölü’nü araştırma görevi bana verildi.

Van Gölü’nün denizden yüksekliği 1646 metre ve en derin yeri 451 metre olarak ölçülmüş. Van Gölü tuzlu ve sodalıdır. Bu özellikte olan göller arasında dünyanın en büyük sodalı gölüdür. İçinde inci kefali adı verilen bir balık türü yaşamaktadır.

Okurcan:……………………………………………………….

Evet Okurcan, suyu tuzlu ve sodalı olduğu için bu gölde yaşayan canlı türü çok çeşitli değildir.

Aaa! Bak Okurcan, limana yanaşıyoruz. Bakalım bu limanda hangi kuralı öğreneceğiz?

Okurcan:……………………………………………………….

Ben de çok heyecanlıyım Okurcan. Seninle çok keyifli zaman geçiriyorum.

Kural 35: Resfebede bazen verilen heceler ters yazılmış olabilir. Bu durumda önce ters kelimesini söyleyip resfebedeki heceyi okumalısın. Bazen ters kelimesini resfebedeki heceden sonra söylemen gerekebilir.

Resfebe ve daha fazlası için abone olun!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*