Çocuk kütüphanesine gidiyoruz! (2023/05)

ne haber kütüphane

Çocuk kütüphaneleri; çocukların okuma alışkanlığı edinmesinde, sosyalleşmesinde, hayat boyu öğrenme becerilerinin gelişmesinde büyük katkısı var. Bu yüzden her kütüphanenin çocuk ve hatta bebek bölümü olmalı.

Bu ay, size bu noktada güzel hizmetler sunan bir kütüphaneden bahsedeceğiz. Hem oyun bölümü ve etkinliklere katılabileceğiniz hem de sayısız kitaplar okuyabileceğiniz bir kütüphane: Rami Kütüphanesi. Eski bir kışlayken şimdi tam anlamıyla yaşayan bir kütüphaneye dönüştürüldü.

Bebekler, oyun alanında gelişimlerini destekliyor

Rami Kütüphanesi’nde bebeklikten başlayarak her yaş grubu için ayrı ayrı bölümler bulunuyor. Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’ndeki okuma ve oyun alanları büyük ilgi görüyor.

0-3 Yaş Bölümü ile bebeklikten itibaren okul öncesi süreçte çocukların erken okuryazarlık becerilerini geliştirmelerine ve ömür boyu sürecek bir okuma sevgisi kazanmalarına yardımcı oluyor. Ayrıca düzenlenen etkinliklerle ebeveynler, çocukların gelişimini destekleme ve yeteneklerini geliştirme imkânı buluyorlar.

3-6 Yaş Bölümü’nde ise çocukları geniş bir kitap koleksiyonu bekliyor. Kurgu ve kurgu dışı kitapların bulunduğu bu bölümde çocuklar, kendi okuma zevklerini oluşturma ve yeni türlerle tanışma imkânı bulmaktadır.

Atölyeler renk katıyor

Bunlara ek olarak, düzenlenen atölyelerle ve etkinliklerle kütüphanenin sunduğu farklı alanlardaki eğitimlerle çocukların keşfetme isteklerinin çok yönlü olarak artırılması amaçlanıyor.

Çocukların ve gençlerin keşfetme arzusunu desteklemek için tasarlanan atölyelerde etkinlikler düzenlenmektedir. Atölyeler, çocukların ve gençlerin bilimsel kavramları uygulamalı olarak keşfetmesinden prototip üretmeye kadar olan süreçte destek olabilecek şekilde tasarlanmıştır. Her yaş grubuna uygun olarak farklı seviyelerde düzenlenen atölyelerde keşif, tasarım, üretim ve teknoloji temel konulardır.

Anne babalı etkinlikleri kaçırmayın

0-6 yaş grubu için aileleri ile girebilecekleri serbest oyun alanının yanı sıra, çocukların gelişim alanlarını destekleyen dene-yap temalı etkinlikler, etkileşimli kitap okuma saatleri, akıl oyunları atölyesi, anne-çocuk ve baba-çocuk etkinlikleri, müzik ve ritim temalı etkinlikler yapılıyor.

Güzel sanatlardan geri dönüşüm ürünlerine kadar geniş bir yelpazede sergilere de ev sahipliği yapıyor. Sergi salonları, farklı sergi türlerine ev sahipliği ediyor. Yetişkinlere ait çalışma alanları, seminer salonları da ilgi çekiyor.

Bebek Kütüphanesi 10.00-18.00, Çocuk Kütüphanesi 09.30-19.00 saatleri arasında ziyarete açık. Girişlerde randevu alarak gidebilirsiniz.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*