Ara Limanına buyurun!

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Tatilde neler yapıyorsun? Sana anlatacaklarım var. Önce hazırlıklarımızı yapalım ve yola çıkalım. Bugün ARA LİMANI’na gidiyoruz.

Bu yıl tatilim çok keyifli geçiyor. Okullar kapandıktan sonra, önce dedemin yaşadığı köye gittim. Biliyorsun ki köyde arkadaşlarım Kırı ve Dibik var. Evet Okurcan; Kırı eşeğimin, Dibik de horozumun adıydı. Onları unutmamışsın. Köyde bir
ay kaldım ve onlarla çok güzel vakit geçirdim. Eve dönünce yaz okuluna yazıldım. Orada da çok keyifli zaman geçiriyorum. Her gün değişik aktiviteler yapıyoruz. Spor, resim, müzik… Çocuklar için her şey düşünülmüş. Orada hiç sıkılmıyorum. Gruptaki arkadaşlarımla keyifli vakit geçiriyoruz. Dün haiku şiir yazmayı öğrendik. Sen haiku şiirin nasıl yazıldığını biliyor musun? Bak sana anlatayım. Haiku şiir, 3 mısralık kısa şiirdir. Birinci mısra 5 hece, ikinci mısra 7 hece, üçüncü mısra 5 heceden oluşur. Sanki bir ânın fotoğrafını çekiyormuş gibi. Haiku, eğlenceli mısralardır. Bak bizim için bir haiku yazmıştım.

Bekler bizleri,
Limanda resfebeler,
Rengârenk hepsi.

Şiirimi beğendin mi Okurcan? İstersen sen de haiku şiir yazabilirsin. Sana yardım edebilirim. İnternetten araştırma da yapabilirsin. Oradaki örnekleri incelediğin zaman daha iyi anlamış olursun. Yazdığın şiirleri önümüzdeki ay getirirsin, birlikte okuruz.

Okurcan:…………………………………………………………..

Haiku şiirlerde başlık yazılmaz Okurcan. Kuralı unutma; birinci mısra 5 hece, ikinci mısra 7 hece, üçüncü mısra 5 heceden oluşur. Yazdığın şiir insana mutluluk vermeli, kötü olaylar ya da olumsuz düşünceler içermemeli.

Sohbet ederken zaman hızla geçiyor Okurcan. Bak limana yanaşıyoruz. Hadi gidip kuralımızı okuyalım.

Kural ve resfebe örneklerini okumak için dergimize abone olabilirsiniz.

işrak resfebe

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*