Dur! Geç! Limanına Gidiyoruz (2023/03)

Merhaba Okurcan,

Nasılsın? Bugün DURGEÇ LİMANI’na doğru yola çıkıyoruz. Zaman kaybetmeden yola çıkmalıyız.

Okurcan:……………………………………

O uzakta gördüğün tarlalar, lavanta tarlaları Okurcan. Daha önce lavanta tarlası görmüştüm. Büyüleyici bir görüntüsü var.

Okurcan:……………………………………

Geçen yıl yaz tatilinde Salda Gölü’ne gitmiştik. Muhteşem bir yer. Salda Gölü’ne yakın yerlerde lavanta tarlaları da var. Mutlaka görmelisin Okurcan. İstersen internetten fotoğraflarına bakabilirsin.

Okurcan:………………………………..

Beğeneceğini biliyordum Okurcan. Tabii ki Salda Gölü hakkında bildiklerimi sana anlatırım. Salda Gölü’nü yıllar önce görmüştüm. Daha okula başlamamıştım. Salda Gölü’ne gitmiştik. Akşama kadar orada piknik yapmış, eğlenmiştik. O gün hâlâ hafızamdadır. Çok keyifli vakit geçirmiştim çünkü. O yıllarda Salda Gölü’ne o çevrede oturan kişiler gezmek için gelirlerdi. Şimdi artık turizm için çok önemli bir yere sahip. Yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Geçen yıl yaz tatilinde tekrar gittik.Çok güzel vakit geçirdik.

Okurcan:……………………………

Elbette gidebiliriz Okurcan. Ailelerimizle konuşarak tatil planımıza ekleyebiliriz. Seninle hiç tatile çıkmamıştık. Güzel ve keyifli bir tatil olur.

Aaa bak, limana yanaşıyoruz Okurcan. Gidip kuralımızı ve örnek resfebemizi okuyalım.Resfelerle dolu bir limanda olmak, bana mutluluk veriyor.

Kural 46: Resfebede bazen trafik lambalarının resmini görürsün. Trafik lambalarındaki ışıkların rengi gibi kırmızı renk belirginse dur, yeşil renk belirginse geç diye okumalısın.

Örnek resfebemizi birlikte okuyalım.

Yazının tamamı ve resfebeler için Mart sayımızı kaçırmayın!

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*