Okulum…

Okulumun eski tadı yok bugünlerde… Bir kere en sevdiğim arkadaşımla ayrı günlerde okula gidiyoruz. Ona söylemek istediğim şeyleri okulda gizli yerimize kağıda yazıp bırakıyorum. Gizli yerimiz, arka bahçedeki meşe ağacın olduğu yerde. Bugün kaç kere şişemi devirmeden çevirdiğimi, maskemi kirletmeden iki ders dayandığım için, öğretmenimden aldığım aferini yazıyorum arkadaşıma. O da bana en sevdiği kaleminin nasıl kırıldığını ve bunun için sınıfın en uzun kızıyla nasıl tartıştığını yazarak anlatıyor. Çevrimiçi derslerimin olduğu günlerde okulda olduğu gibi iyi vakit geçiremiyoruz. Ders saati geldiğinde çevrimiçi zoom programını açıyorum.

Arkadaşlarımı görünce keşke diyorum ekrandan elleri bana doğru uzansa ve ben onların ellerine dokunabilsem. En sevdiğimiz parmak oyunlarını birbirimize dokunarak oynasak. O ellerden gizlice asılsam, odama çeksem birkaç arkadaşımı… Matematik problemini en geç çözdüğüm için birkaçının şakacıktan defterini karalasam. O karalamaları şekere, kediye, tavşana benzetip gülsek ve birbirimize sarılsak… Sonra gülmelerimizi ekrandan duyan öğretmenim benim odamın içine atlasa…

Problemlerimizi kontrol edip karalayarak benzettiğimiz şekiller için bizi tebrik edip, arkadaşlarımı bilgisayar ekranından yerlerine yollasana… Ne de olsa benim öğretmenim hayal gücüyle yaptığımız karalamaları lekeden ibaret görmez. Annemin kameradan görün- mekten çekinerek, arkadan yavaşça dokunması ile kendime geliyorum.” saysana altışar öğretmenin sana soruyor.” Kurduğum hayallerinde etkisiyle:

Altı ,on iki, on sekiz
Geldiğimiz ekrana geri gideriz Yirmi dört,otuz,otuz altı
Okulum ekrandan daha tatlı
Kırk iki,kırk sekiz,elli dört,altmış Ama okullar yine kapanmış.

Diyerek tekerleme ile saydım. Doğru saydığımı belli etmek için öğret- menim ve arkadaşlarım bana en güzel emojileri gönderdiler.

Okul origamisini katlayalım. Sınıfımızın yeri olduğunu düşündüğün yeri işaretleyelim. Okulun ile ilgili en sevdiğin hatıranı düşün yaz, çiz ve boya. Okul deyince zihninde çağrışanları söyle ve çiz.

*Kare kağıdı tam yarısından keserek kullanacağız.

okul

İlk Okul ve İlk Öğretmenimiz

Origami nedir?

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*