İlk Okul ve İlk Öğretmenimiz

“Suffe”, sistemli olarak kurulmuş ilk eğitim-öğretim kurumudur. Kurucusu ve ilk öğretmeni de, Peygamber Efendimiz (asm)’dır. Peygamber Efendimiz böylece, ilim öğrenmenin, öğrenci olmanın İslâmiyet’in vazgeçilmez bir özelliği olduğunu dünyaya ilan etmiş oldu. Ahlaklı, bilgili, kültürlü insan olmak en büyük meziyet hâline geldi. Sevgili Peygamberimiz (asm) bu okulda, öğrencilerle yakından ilgilenmiş, onlara dersler vermiştir. Orada çok çalışkan, başarılı öğrenciler varmış. Peygamber Efendimiz, öğrencilerin kabiliyetlerini fark edip o alana yönlendirirmiş.

Başarılı öğrencilerden birisi de Zeyd isminde bir çocukmuş. Zeyd, kısa zamanda okuma yazma öğrendiği gibi, farklı dilleri de çok çabuk öğreniyormuş. Peygamber Efendimiz (asm), hangi dili öğrenmesini istediyse hepsini kısa sürede öğrenmiş. Sonra da Zeyd’e, yabancı devlet adamlarıyla görüşmelerinde tercümanlık yapma görevini vermiş. Zeyd artık, başka ülkeler arasındaki yazışmaları yapıyor ve görüşmelerde tercümanlık yapıyormuş. Öğrendiği bu ilimlerle, başka ülkelerdeki insanlara İslâm dininin güzelliklerini, Allah’a iman etmenin önemini ve ne büyük mutluluk olduğunu anlatıyormuş.

Evet sevgili arkadaşlar, gidecek bir okulumuz olsa da, olmasa da, bizim için yaşadığımız hayat bir okuldur. Yeryüzü, kırlar, bahçeler, evimiz bir okuldur. Sevgili Peygamberimiz (asm), sadece kendi zamanının değil, bizim de ilk öğretmenimizdir. “Suffe Okulu” na biz hiç gidemesek de, Peygamber Efendimiz’in öğrettiklerini öğrenmekle, hadislerini okumak, sünnetlerini yerine getirmekle, bizler de inşallah onun açtığı okulun öğrencileriyiz. Böylece ilk uzaktan eğitim sisteminin kurucusu da Peygamber Efendimiz (asm)’dır diyebiliriz. Ne mutlu bizlere!

Öyleyse bizler de, onun başarılı öğrencileri gibi, çok çalışalım. Başarılı olalım. Öğrendiğimiz ilimlerle topluma hizmet edelim, faydalı işler yapalım. Hepimiz buna gayret edelim. Hadi bakalım, yeni eğitim-öğretim yılımız hayırlı olsun!

1 Trackback / Pingback

  1. Okulum... | Can Kardeş

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*