Merhaba Ekim (2022/10)

merhaba ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım ARALIK

Merhaba Ekim!

Bu ayın önemli özelliklerinden biri ilk haftasında, Peygamberimizin doğum yıldönümünü kutlamamız olacak.

İslam âleminde çok özel bir yere sahip olan Kandil gecelerinde ne yaparız; elbette Kur’an-ı Kerim okur, ibadetimizi yerine getiririz.

Dahası; ellerimizi semaya açar ve duaya dururuz. Peygamberimiz Hazreti Muhammed Efendimiz’in (asm) doğum yıl dönümü olarak her yıl Rebiülevvel ayının 11’inci gecesini 12’inciye bağlayan geceyi Mevlid Kandili olarak idrak ederiz.

Doğum yeri ve zamanı anlamına gelen “Mevlid” zamanla Efendimizin (asm) doğumu anlamını kazanır. Karanlık bir çağda aydınlık ve ferah vesilesi sayılan bu gecede Semave Vadisini su bastı, Kisra’nın sarayında yıkılmaz sütunlar kartondan kuleler gibi yıkıldı, Zerdüştlerin bin yıldır yanan ateşi bir anda sönüverdi. Bunun gibi birçok mucize insanlığa bir işaret olarak yetti bile.

Kandil geceleri Hicri 3. Asırdan itibaren kutlanmaya başlanmış olup; ülkemizde Osmanlı Devleti Padişah 2. Selim’den itibaren bu kutlama gün ve gecelerinde, minarelerde kandil yakılmasıyla birlikte “kandil” adını almıştır.

** *
Dergimiz her zamanki gibi içeriği ile dopdolu; camiler ve din görevlileri haftası münasebetiyle hazırladığımız dosya ile karşınızda olacağız. Arif’in Günlüğü, Uçan Çocuk, Vız Vız Arı, Makas Eller, Mikrofon Sende, Çizgi- lerle Kıssalar, Bilmece-Bulmaca, Mizah her tür başlık ile sayfalarımız okunmayı bekliyor.

** *

Bu arada, değerli çizerimiz Hayreddin Ekmen’in fırçasından çıkan ve her sayı dergimizin yer alan Bediüzzaman Said Nursi adlı dev çalışma bir kitap halinde raflarda yerini aldı. Bu çok önemli eseri mutlaka edinin. Gözleriniz inci gibi parlasın,

Allah’a emanet olun.

Ekim sayımızı kaçırmayın! Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*