Merhaba Mart! – 2022/03

merhaba ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım ARALIK

Sevgili dostlarım;
Canım Peygamberim ne güzel buyurmuş: “Beli bükülmüş ihtiyarlarınız olmasa, belalar sel gibi üzerinize gelirdi.”

Yaşlılar Allah’ın duasına icabet ettiği için ihsan ve ikramına mazhar olan kimselerdir. Evlerimizde bulunan büyüklerimize saygı göstermek bizim geleneklerimizde ve kültürümüzde zaten var olan bir duygudur.

Mart sayımızın kapak dosyasını “Yaşlı hakları”na ayırdık. Dikkat edin yaşlılar günü demedik. Dinimiz yaşlılara olan hakları asırlar önce zaten vermiş. Ancak medeniyetin geldiği noktaya baktığımızda ne yazık ki, huzurevleri tıkabasa dolmaya devam ediyor.

Kapak dosyamızda, onların yuvalarımızın bir dayanağı aynı zamanda bereketi olduğunu anlatmaya çalıştık. Toplum için birer rahmet ve mağfiret vesilesi olduğunu da asla unutmayalım… Yazının devamını sizlere havale ediyoruz.

Kahramanımız Arif, mart ayının girmesiyle çok seviniyor. Çünkü onu üç ayların heyecanı sarıyor ve bu mutluluğu okurlarıyla paylaşıyor.

Minik yazarımız Lemanur Yükselten, karne sevincine kar sürprizi yaşadığını ve gökyüzünden yağan şeker tanelerini tefekkür ediyor. Bu düşüncesini birlikte paylaşmaya ne dersiniz?

Mehtap Yıldırım Yükselten ablamız ilginç düşüncesini hikaye olarak bize aktarmış; “Kur’an okuduğumda karşılığında tablet isteyebilir miyim?” diye soruyor. Üç ayların girmesiyle birlikte bu hikaye size farklı bir duygu yaşatacak, mutlaka okuyun diyorum.

*

Editörümüz İrem Demir bu sayımızda yine sıra dışı ve farklı bir hayvanı bizlere tanıtıyor; Alpaka! Bu ilginç dağ hayvanını mutlaka okuyun, bilgilenin diyorum.

Diğer sayfalarımız da hem renkli hem de merak uyandıran türden. Fenlerin Dili, Makas Eller, Mikrofon Sende… Ya çizgi kahramanlarımız? Can Kardeş çizerlerimiz, okuyun ve bilgi sahibi olun diye, Asya, Uçan Çocuk, Vız Vız Arı ve en önemlisi Çizgilerle Kıssalar sayfalarımızı sizin için çizdi,

Sözü uzatmadan sizi sayfalarımızla baş başa bırakıyorum.

Gözleriniz inci gibi parlasın,

Allah’a emanet olun.

Mart sayımıza ulaşmak için tıklayın!

işrak resfebe

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*