Merhaba Şubat! – 2022/02

merhaba ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım ARALIK

Merhaba Şubat!

Sevgili arkadaşlar;

Yarıyıl tatiline girdiğimiz şu günlerde, zamanınızı çok iyi değerlendirdiğinizi biliyorum.

Kimi yerde kar yağarken, kimi yerde yağmur hatta kuru bir soğuk yaşandığını görebiliyoruz. Bir bakıma, küresel ısınmayla birlikte coğrafyamızda iklim değişikliği baş gösteriyor.
Yine de havalara aldanıp, kalın giyinmeyi ihmal etmeyin. Oyun oynarken üşütmemeye özen gösterin.

Ha, belki gezmek isterseniz; Ne Haber sayfamızda muhabirimiz Kübra Ö. Korkmaz’ın kaleme aldığı oyuncak dünyasına yolculuk edebilirsiniz. Birbirinden güzel oyuncakların yer aldığı Balat Oyuncak Müzesi, ara tatil gezisi için tam size göre.

Bu ayki dosyamızda; ilim dünyasında hep tartışılan ve Müslümanların niçin geri kaldığı konusu gündeme geliyordu.

İstedik ki, İslamın doğuşuyla birlikte üstelik ilk emrin “oku” olduğu bir dine mensup olan İslam ümmetinin ilimle nasıl yoğrulduğunu ve Avrupa’nın Rönesansına nasıl katkı sağladığını “Renkli Düşünceler” sayfamızda dile getirmiş olalım.

Fenlerin Dili sayfamızda müzik ve kainat ilişkisi kaleme alınıyor. Kulağa gelen hoş musikilerin gerçek Sanatkârın kim olduğunu bilmek isterseniz, bu yazı tam size göre.
Buna benzer dosyalarımız sizin ilginizi bekliyor.

Sayfaları merakla çevireceğinize inanıyorum. Uçan Çocuk, Vız Vız Arı, Asya ile Zamana Yolculuk, Çizgilerle Kıssa sayfalarımız her zamanki gibi hem bilgi yüklü, hem de eğlenceli. Bilmece-Bulmaca sayfamızdaki eğlenceli sorular da sizi bekliyor.
Gözleriniz inci gibi parlasın,

Allah’a emanet olun.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*