Merhaba Kasım! (2023/11)

merhaba ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım ARALIK

 

Dostlarım;

Sonbahar mevsiminin son ayı olan ve kış ayına merhaba diyeceğimiz Kasım ayında ülkemizde sıcak günler gitti, yerini serin ve soğuk günlere bıraktı.

Derginiz bu ayda önemli dosyalarla karşınızda olacak.

Neler mi var?

Bir bakalım;

-Geçen ayın son günlerinde dünya acı dolu bir drama tanıklık etti. Korsan devlet İsrail, Filistin’de katliamlarına hız verdi ve son olarak Gazze’deki bir hastaneyi bombalayarak 500’ün üstünde bebek, kadın ve sivil vatandaşı gözünü kırpmadan katletti. Dünya devletlerinden ne yazık ki “çıt” yok. Sesini çıkaranların çoğu eli kanlı devlete destek vererek bağlılıklarını tazeledi. Konuyla ilgili yazımızla tarihe not düştük.

-Lösemili Çocuklar Haftası ve Organ Bağışı ile ilgili önemli bir yazıyı İsmail Tezer kaleme aldı. Arif’in hasta bir çocuk için ne düşündüğünü hep birlikte okuyalım.

-Mehtap Abla, Dünya Komşular Günü ile ilgili bir anısını bizimle paylaştı. Acaba ne yazmış olabilir? Sayfaları birlikte çevirelim.

-Can Kardeş’in minik yazarı Lemanur, kahvaltı sofralarında bulunan zeytinin önemine işaret ediyor. Acaba zeytin Kur’an’ın kaç yerinde geçiyor, merak ettiniz mi?

-Kedigil ailesinin bir ferdi olan Vaşak’ı yakından tanıyalım mı? İrem Özdemir ablamız sizin için kaleme aldı. Vahşi gibi görünen bu pençeli yaratığın aslında ne kadar nahif bir hayvan olduğunu öğreneceğiz.

-Uçan Çocuk sayfalarımıza veda etti ama Bizim Can geri döndü. Can ve arkadaşları bu sayımızda bizimle buluşup, özlem giderecek.

-Vız Vız Arı “İyilik yap, denize at” diyor. Bakalım bu hafta hangi hayvan dostuna iyilik yapıyor, merak ettim doğrusu.

** *

Sayfalarımızı çevirmeye devam edin. Daha neler var, neler!

Bizden Haberler, Ne Haber, Origami, Faaliyet, Çizgilerle Kıssalar, Mizah, Bilmece-Bulmaca…

Gözleriniz inci gibi parlasın. Allah’a emanet olun.

Dergimize abone olun, Kasım sayımızı kaçırmayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı kasım

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*