Merhaba Aralık! (2023/12)

merhaba ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım ARALIK

Merhaba Aralık!

Sevgili Can Kardeşler;

Her yıl olduğu gibi, bu yıl da Hz. Mevlana’nın 750. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri’nin 87.’si gerçekleştirilecek. Şeb-i Arus ismi verilen bu anma programında, yani Mevlana Haftası, 07-17 Aralık’ta Sema Programlarının yanı sıra birçok kültürel etkinlikler de yer alacak.

Kuşku yok ki, Mevlana deyince Bediüzzaman Said Nursi’nin, “Hz. Mevlana benim zamanımda gelseydi Risale-i Nur’u yazardı. Ben de Hz. Mevlana zamanında gelseydim Mesnevi’yi yazardım.” Sözlerini hatırlamamak mümkün değil. Bu zamanda şimdiki hizmetlerin neden “Risale-i Nur” tarzında olması gerektiğini anlatmaya çalıştık.

Yılın bu son sayısında Can Kardeş derginiz yine eğlenceli ve dopdolu.

-Dergimizin tam ortasında sizin için özel notlar tutabileceğiniz duvar takvimi veriyoruz. Bakın bakın, bizi hatırlayın olmaz mı?

-Mehtap Yükselten ablamızın “Noel Baba Gelecek mi?” sorusuna hikayesiyle cevap veriyor. Miray, tıpkı filmlerde olduğu gibi, Noel Baba’nın bacadan gireceğini ve hediyeler dağıtacağını düşünüyor. Acaba gerçekten Noel Baba gelecek mi? Anne ve babası bu konuda Miray’a neler anlatıyor, hep birlikte okuyalım.

-İsmail Tezer ağabeyimizin kaleminden, Arif’in Dünyası’nda “Karıncadan İnsan Hakları”na başlığını taşıyor. Kahramanımız, bahçedeki karıncaların yardımlaşmasına hayranlıkla tanıklık ediyor. Arif’in ekmek kırıntısı taşıyan minik karınca ile sohbetini okumak için hemen sayfayı çevirin.

-Ne Haber sayfamızda Kübra Örnek Korkmaz ablamız çok önemli bir konuyu gündeme getiriyor; Filistin’i Oyunlarla Tanı- yacağız.” Filistin’in tarihi, doğası, el sanatlarını içeren ve her yaşa yönelik oyunlarla kültürel değerleri anlatıyor. Mutlaka okuyun ve linkleri takip edin diyorum.

Can Kardeşiniz de içerik çok… Bilmece, Bulmaca, Hayvanlar Alemi, Çizgi Roman, Mizah, Origami, Faaliyet… neler neler! Burada anlatmak için sayfamız kısıtlı. Biliyorum ki, sizin de zamanınız çok. Derginizi okuyun, inceleyin ve bu yılın son sayısının cildine yerleştirin olmaz mı? Bu arada düşüncelerinizi mutlaka e posta adresimize yazmayı unutmayın.

Gözleriniz inci gibi parlasın. Allah’a emanet olun.

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*