Merhaba Şubat! (2023/02)

merhaba ocak şubat mart nisan mayıs haziran temmuz ağustos eylül ekim kasım ARALIK

Sevgili dostlarım;

Ramazana hazır mıyız?

Üç aylar 23 Ocak’ta başladı (1 Recep 1444). 26 Ocak’ta ise Regaip Kandili ile devam etti (4 Recep 1444)…

26 Recep 1444’te ise yani 17 Şubat’ta bu ay Miraç Kandilimizi ihya edeceğiz. Bu gece namaz bize farz kılındı. Efendimizin Mirac’a çıkıp bizim için Allah’a yalvardığı ve dua ettiği o gece ne mucizeler yaşandı neler.

Biliyorsunuz; Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz’in Mescid-i Harâm’dan Mescid-i Aksâ’ya oradan da Allah’ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir.

Peygamber Efendimiz bu gece pek çok ikrâma kavuşmuş olmakla birlikte hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır. İşte bu gece her yıl Miraç Kandili olarak idrak ederiz.

İsra Sûresi’nde Rabbimiz buyurur:

“Kulunu (Muhammed -aleyhissalâtü vesselâm-’ı) bir gece, Mescid-i Harâm’dan kendisine bâzı âyetlerimizi göstermek için, etrâfını mübârek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allâh, her türlü noksan sıfatlardan münezzehtir. Şüphesiz O, her şeyi hakkıyla bilen, hakkıyla görendir.” (el-İsrâ, 1)

***

İşte bu gece Miraç Kandili’ni ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür. Çünkü bu gece Peygamber Efendimize ve ümmetine “namaz” hediye edilmiştir. Biz de bu hediyeyi çok iyi bir şekilde değerlendirmeliyiz.

* * *

Önümüzdeki ay, Berat Kandili (6 Mart, 14 Şaban 1444), daha sonra da Ramazan-ı Şerif’in başlangıcı olan (23 Mart, 1 Ramazan 1444) mübarek günlere merhaba diyeceğiz.

Üç aylarımız ve Ramazan-ı Şerif’imiz şimdiden hayırlara vesile olsun.

Gözleriniz inci gibi parlasın, Allah’a emanet olun.

Şubat sayımızı kaçırmayın!

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*