Papağanın tutkusu

 Papağan yeni öğrendiği melodiyi tekrar ede ede ağacın en sık dalına kondu. Uyumakta olan yarasa rahatsız olduğunu belli edercesine “ Ne işine yarayacak bunları öğrenmek. Diğer papağanlar gibi olsan ya sen. Konuşmaları taklit etmen yeterli ” dedi.

Papağan yarasanın orada olduğunu fark etmemişti. Utancından sanki yeşil tüyleri kırmızıya döndü. Diğer papağanlar gibi konuşmaları taklit etse belki daha çok yemek kazanacak epey de takdir sözcükleri ile tüyleri kabaracaktı. Ama o daha çok doğada duyduğu sesleri birleştirip yeni melodiler üretmeyi seviyordu. Diğer papağanlar uzaktan uzağa onu merakla izler ama konuşma sesi taklit edip bir sürü ödül kazanmak varken melodileri çıkarmak için çalışmanın zorluklarına katlanmak istemezlerdi. Üstelik papağanında moralini bozmak için söylenir dururlardı.

Papağan bu sesleri çıkartmak için tüm kuşları dinler, rüzgarla sohbet eder, çağlayanları sesini duymak için ırmakları sakinleştirirdi. Denizin dalgalarının, baharda otların arasında çıkan vızıltıların, yağmur damlalarının çarptığı yerlerde oluşan tınıları en iyi o bilir ve çıkarırdı. Bir de kar yağarken ki sessizliğin melodisi var tabi. Sessizliğin melodisi mi olur?

Hikaye: Havlayan Papağan

Tüm bunları öğrenmek ve üretmek isterken bir çok zorlukla da karşılaşsa da seviyordu melodi yapmayı. Bir keresinde sessizliğin melodisini çıkarmaya çalışırken başındaki tüyler donmuştu. Denizin dalgaları ile uğraşırken üç gün kanadı kurumamış ve uçamamıştı. Yıllar geçtiğinde diğer papağanların çok yemi onun elinde sadece melodileri vardı.

Bir gün çok ilginç bir şey oldu. Bilim insanları yeni keşfettikleri adanın düzenlenmesi için papağana ihtiyaç duymuşlardı. Ada bir papağan için harika bir ortamdı. Nefis yiyecekler, özgürce uçacak geniş alanlar… Tüm papağanlar sıraya geçti. Çeşit çeşit konuşma şekilleri ile bilim insanlarını etkileyip adaya talip oldular.

Ama bilim insanları taklit konuşmadan çok farklı sesleri içinde bulunduran melodiler arıyordu ki ada yeniden düzenlenebilsin. Yıllarca sevdiği işi yapan papağan bu iş için biçilmiş kaftandı. Yıllarca doğru bildiğini cesaretle uygulayan papağan adasında özgürce uçarken yiyeceklerin sesleri olup olmadığını araştırıyor artık…

Origamiyi katla. Yapmayı sevdiğin işleri düşün . Origamiyi resim kağıdına yapıştırıp, papağanın gittiği adayı çiz, boya.

Origami ne demek?: Bir origami hikayesi

papağan origamisi

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*