Her ders Allah’tan bahseder (2023/10)

her ders Allah'tan bahseder

Okulların açılmasıyla beraber, hayatımızda yeni bir hareket ve heyecan başladı. Eğitim almak, bir şeyler öğrenmek gerçekten çok heyecan verici bir yolculuk. İnsanın dünyaya gelişinin en önemli gayelerinden biri de bu zaten. İlim öğrenerek, kendini durmadan daha üst mertebelere yükseltmek. Bu yüzden okul derslerini sadece iyi not alıp sınıfı geçmek olarak düşünmeyin. Eğer sadece böyle düşünürseniz bir süre sonra sıkıcı bir hâl alabilir. Çabuk pes etme, odaklanamama gibi sorunlara yol açabilir.

Evvela herkes her dersten çok başarılı olamayabilir bu çok normaldir. Bu bir eksiklik ya da kusur değildir. Her çocuk farklı özellik ve kabiliyetlerle dünyaya gelmiştir. Bir matematik profesöründen çok iyi resim yapmasını bekleyemeyiz. Eğer herkes her dersten çok başarılı olsaydı bu kadar meslek çeşidi olmazdı. Öğrencilik boyunca ilgi alanlarımız, gelecekte ne olmak istediğimiz değişir ama siz kendinizi ara sıra yoklayın ve “En çok hangi dersi hiç usanmadan zevkle dinliyorum, merakla çalışıyorum ve anlıyorum?” gibi soruları sorun ve yeteneklerinizi keşfedin. Bu sevdiğiniz ve yetenekli olduğunuz alanda daha çok çalışmalar yapın.

“Peki sevmediğimiz ya da başarısız olduğumuz dersler?” dediğinizi duyar gibi oldum. “Sevmediğim, başarısız olduğum, sıkıcı bulduğum” gibi olumsuzlukları atalım önce. Bakış açımızı değiştirirsek her şey değişir. Dersleri dinleme amacınızı da değiştirin. Amacınızın sınıf geçmek, iyi not almak olduğunu çıkarın aklınızdan. Yani biz dersleri bunlar için öğrenmiyoruz. Her dersin arka planında bize fısıldayan gizli sırlar var.

Yazının tamamını okumak için tıklayın!

işrak resfebe sel sembol şeair-i islam kat'ı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*