Karne sevincime kar sürprizi

karne kar

Yarıyıl karnelerimizi aldık ve tatile girdik. Bir gün pencereden bir baktım kiii… Pamuk taneleri gibi karlar yeryüzüne yayılıyor.

“Yaşasın kar yağıyor!” diye sevindim. Kısa sürede bahçemiz bembeyaz olmuştu. Benim gibi bahçeye çıkan arkadaşlarımla o gün doyasıya karda oynadık.

Kar yağışı arttıkça üşüdük ve eve girdik. Çok eğlenmiştik. Biz eğlenmesine eğlenmiştik ama haberler bazı yolların kapandığını ve karda kalan araçları gösteriyordu.

O gün babam da eve gelememişti.
Geç saatlere kadar uyumadan bekledik. Sonunda babam gelmişti. Tam dokuz saat trafikte kalmış. O gün babama :”Babacığım biz kar yağdı diye çok eğlendik ama senin için hiç de öyle olmamış” dedim. Babam da “Olsun, kar rahmettir, berekettir. Canlılara pek çok faydası vardır” dedi. Kardeşimle bana “Haydi bakalım karın faydalarını siz söyleyin” dedi.

Kardeşim genelde komik ve şakacıdır. Gülerek “Kartopu oynamak, kardan adam yapmak, kar tatili..” diye sıraladı. Bende şöyle dedim: “Kar, toprak için çok faydalı minerallerle doludur. Bitkilere ve canlılara besin kaynağı olur. Kar sayesinde yeryüzü ve yer altında su kaynaklarımız birikir, barajlar suyla dolar. Havadaki mikroplara karşı da etkilidir. Zararlı mikropları ortadan kaldırır.”

Yani kar, tatlı ve güzel bir sürpriz, faydalarla dolu rahmettir. Kar tanelerinin şekilleri de çok özeldir. O taneciklerin hiç biri diğerine benzemez. İsterseniz bir gün kar yağdığında büyüteçle dikkatli inceleyebilirsiniz.

Tekrar görüşmek üzere… Şimdilik hoşça kalın!

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*