Her iyilik bir sadakadır

Geçmişte ihtiyaç sahiplerinin çekinmeden yardım alabilmeleri için sadaka taşları bulunurmuş.

Şimdilerde bu yardımlaşma kültüründen esinlenen, “Her iyilik bir sadakadır” diyerek insanların yardımına koşan Sadakataşı Derneği, iyilik faaliyetlerine hızla devam ediyor.

Din, dil, ırk ayırt etmeden, Dünya’nın her yerinde ihtiyacı olanların imdadına yetişiyor. Kurumuş topraklara su, yetimlere yemek, tüm ihtiyaç sahiplerine yardımlar götürüyor.

İYİLİK YAP DENİZE AT

İncitmeden, hor görmeden ve başa kakmadan sadece Allah rızası için verebilmek adına ecdadımız tarafından yaygın bir şekilde kullanılmış olan “Sadaka Taşları”ndan ilham alarak 2010 yılının Ocak ayında yola çıkan Sadakataşı Derneği, “Alan eli hicaptan, veren eli gurur ve riyadan koruma” ilkesiyle sadaka kültürünü en geniş manasıyla topluma yaymayı görev edinmiştir.

Sadaka taşlarının geçmişte sahip olduğu misyonu günümüze taşımayı asli vazifesi sayarak, aynı zamanda bu değerli eserleri unutuldukları yerlerden çıkarıp bugünün koşullarına uygun şekilde insanların hizmetine sunmaktadır.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINA YARDIM ELİ UZANIYOR

Sadakataşı Derneği, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) danışman statüsünde ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) üyeliği bulunmaktadır. Bağışlanan kurbanlar, mülteci kamplarına ve dünyanın dört bir tarafında hayat mücadelesi veren ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılıyor.

Savaşlar, kuraklık, yoksulluk, salgın hastalıklar sebebiyle zor günler yaşayan, yakınlarını kaybedip yetim, öksüz, dul kalmış insanların hayatlarını devam ettirebilmesi için gerekli olan tüm insani yardımları yaparak, çocukların eğitim görmelerine yardımcı olarak, gençleri geleceğe hazırlamak, dini vazifelerini yerine getirebilmesi için mescid ve cami yapımları gerçekleştirerek onlara hayatın her alanında destekte bulunup yardımcı oluyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*