Merhaba

Sevgili dostum;
Çocuk Hakları, dünya üzerinde ya savaş ortasında ya da açlık sınırında hayatını sürdüren çocukların bu zor şartları ortadan kaldırmak ve onlara daha iyi bir gelecek sunmak amacıyla hazırlanmış…
Çocuk Haklarına Dair Sözleşme, tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesidir.
Ancaaak…
Ne yazık ki, hiçbir zaman uygulanamayan bu belge, gereksiz bir kağıt parçasına dönüşmüş durumda. İslam coğrafyasında yaşananlara bir bakın, ne demek istediğimizi anlarsınız. Renkli Düşünceler’de bu konu hakkındaki yazımızı göreceksiniz.
Hayvanlar bizim en yakın dostlarımız. Ağzı var dili yok. Üstelik onlar bize Allah tarafından emanet edilmiş varlıklardır. Bu yüzden koruyup kollamamız gerekiyor.
Küçük yazarımız Lemanur’un harika bir hayvan koruma gönüllüsü… Diyor ki: “Siz de hayvan koruma görevlisi olabilirsiniz.” Çok ilginç bulduk ve mutlaka okumanızı tavsiye ediyoruz.
Öte yandan Tuğba ablamız, buzullarda yaşayan hayvanları incelemiş. Hayvanların buzullarda nasıl yaşadığını ve neler yaptığını yazdı.
Arif, okuduğu bir Hadis-i Şerif’ten etkilenmiş ve israf etmeme kararı almış. Acaba Arif’i etkileyen bu hadis ne olabilir?
Çizgi kahramanımız Uçan Çocuk da israf konusunu ele almış ve karıncaların minicik ekmek kırıntılarını nasıl değerlendirdiğini şaşkınlıkla gözlemlemiş.
En iyisi ben anlatmayayım; siz sayfalarımızı çevirin, merak ettiğiniz karakterleri ve sayfaları incelemeye başlayın.
Gözlerinizdeki nur hiç sönmesin, Allah’a emanet olun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*