Kudüs’te bayram sevinci – 2021/07

Bu yazı kaleme alınırken Kudüs’te de Kurban Bayramına girmiş olacağız.

Tedbirler kapsamında her ne kadar sevdiklerimizle rahat bir şekilde görüşemesek de bayramın gelmesi ayrı bir mutluluk veriyor insana. Tertemiz kıyafetler giyiliyor, sofralar kuruluyor, yakınlarımız ile bayramlaşıyoruz. Bu nimetlere sahip olmak bile şükür istiyor gerçekten. Zira uzaklarda atılan bombalar ile uyanan işgal altında binlerce insan bu duyguyu yaşayamıyor. Kudüs gibi İslamiyet için önemli bir yerde kardeşlerimize yapılan bu zulümler, yüreklerimizi sızlatıyor. Yapacak bir şeyler olmalı elbette. Uzakta da olsak yardım elini uzatabiliyoruz.

Bunu kendilerine dava edinmiş Kudüs ve civarında Osmanlı mirasını koruma ve yaşatma amacında olan Mirasımız Kudüs Derneği, Kurban Bayramının yaklaşmasıyla güzel bir projenin içerisine giriyor. “Bu hisse Kudüs’e” diyerek, işgal altında kalan binlerce insana yardım elini uzatıyor. Bayramın sevincini bir nebze olsun yaşatmak için çocukların yüzlerine bir tebessüm konduruyor.

Kurbanlar dağıtılıyor

Dernek, Kudüs’e bağışlanan kurbanları dini hassasiyetleri gözeterek kesiyor. Uygulanan psikolojik ve ekonomik baskıya rağmen Kudüs’ü terk etmeyen ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Kudüslü kardeşlere dağıtıyor. Bağış yapacaklara şu mesaj veriliyor: “Kudüs’te bulunan temsilcimiz ve beraber çalıştığımız kurumlar aracılığıyla Kurbanlık hayvanları titizlikle seçer. Kurban kesiminde görev alan tüm kasaplar işinin ehli ve islâmi hassasiyetlere sahip kişilerden seçilir. Kurbanlar kesilmeden önce bağışçıların isimleri teker teker okunmak suretiyle kasaplara vekâlet verilir. Kesilen Kurbanların hisseleri özenle paketlenerek yakın civarlardaki ihtiyaç sahiplerine hemen, uzak mesafelere ise soğuk hava deposuna sahip araçlarla ulaştırılır.

kurban kudüs

Çocuklara bayramlık kıyafet

Tabi Kudüslü çocuklar da unutulmuyor. Onlara da bayramlık kıyafet ve bayram harçlığı dağıtılarak sevinçlerine ortak olunuyor. Bayramlarda çocuk sevindirmenin ayrı önemi var. Özellikle yetimleri ve ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarını mutlu etmek çok daha huzur veriyor. Onların minik hayallerine neden katkıda bulunmayalım.

Bu sevince ortak olmak isteyenler siteyi ziyaret edebilir. Şimdiden hayırlı bayramlar olsun.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*