Dua eden böcek: Peygamberdevesi

Yanlış okumadın; peygamber devesi değil, “Peygamberdevesi.”
Çünkü bugün sana ne bir peygamberi anlatacağım, ne de deveyi tanıtacağım.
Sadece kendimi anlatacağım.
Şeklime takılıp kalma.
Yoksa sen de beni ilk bakışta çekirgeye mi benzettin?
Ben bir peygamberdevesiyim, özelliklerimden bahsetmek isterim. Çekirgeden farklı özelliklere sahibim elbet.

BİR DİĞER ADIM MANTİD!

Benim diğer adım Mantid’dir. Söylemesi ayıp, hamam böcekleriyle aynı familyadan gelirim.
Peki, bana nerden peygamber devesi demişler?
Şöyle açıklayayım;
Görüyorsun ki, ön taraftaki ayaklarım havaya kalkık şekilde duruyor. Tıpkı dua eder gibi.
Bana sorarsan, bu ismimi seviyorum.

Kısaca özelliklerim; vücudum uzun ve ince yapılıdır. Yeşil renkliyim, gözlerim iri, kafam ise üçgen şeklindedir. Aynı zamanda kafamı yana çevirebilen tek böcek türüyüm. Bu halimle sana, “bakış açısının” önemini anlatıyor olmayayım sakın. Yavaş hareket ederim tıpkı bir kaplumbağa gibi. Ama yetişkin olan türlerimiz uçabilme yeteneğine de sahiptir.

İncecik, Sert ve Güçlü Kanatlıyım

Arka kanatlarım bir zar kadar ince, ön kanatlarım ise tam tersi sert ve güçlü bir yapıdadır. Dua ediyor gibi durmamdaki asıl neden; ön bacaklarımla avlanıyor olmamdan kaynaklanıyor. Ön ayaklarımda avımı tutabilmek için kancalar ve dikenler bulunur. Arka ve orta ayaklarımı ise yürümek için kullanırım.

Ahh! bir doyabilsem!

Etçilim, genellikle böceklerle beslenirim fakat bunun dışında cüce fare ve sinek kuşlarını da avlarım. Çok nadir bitki yerim.
Doymak nedir bilmem. Ne yakalarsam yerim; kanat, bacak, kuyruk.. Ne varsa. Bu halimle acaba sana “tasarruf” dersi mi vermek istiyorum?

Pandemi Döneminde Enerji Tasarrufu

Bahçıvan ve çiftçilere zarar veren böcekleri tükettiğim için beni severler. Zararlı böcekleri yediğim için organik tarımın vazgeçilmeziyim.
Etoburum ama sana zarar vermem merak etme.

Kamuflaj Ustasıyım

Sana mükemmel bir kamuflaj ustası olduğumu söylemiş miydim?  Yaşadığım yer ya da bitkinin rengini anında alırım. Bu kamuflajın bana yararı sadece avlanmaktan kurtulmak değil, kendi avıma da fark ettirmeden yaklaşabilmemdir. Ha bir de cüsseme bakmadan her şeye saldırırım.  Acaba bu halimle sana “cesaret” dersi mi veriyorum?

İkizler (Cesaret)

SIRADIŞI BİR BÖCEĞİM

Bazı bilim insanları benim normal böcek sınıfında olmadığımdan “ayrı” bir sınıflandırmada olmam gerektiğini söyler.  Acaba bu halimle “işimde en iyisi olmanın önemini” mi hatırlatıyorum? Peygameberdevesi olarak sıra dışı olduğumu kabul ediyorum. Çünkü az önce de okudun, benim hareketlerimde, sabır, bakış açısı, tasarruf, cesaret, azim, bulunduğum şartlara göre davranmak gibi özelliklerim, benim ne kadar sıra dışı bir yaradılışa sahip olduğumu gösteriyor.
Beni bu özellikleri ile donatan Allah’a ne kadar şükretsem azdır.

Dünyanın en tembel hayvanıyım!

8 Comments

  1. Bu güne kadar evimin kenarında içersinde raslamadım ama kız bebeğim olduktan sonra ya içeride yada camda görüyorum hergün bu olay bebeğimle alakası varmıdır bunu arastırabilirmisiniz koruyormu dua mı edio yoksa baska art niyetmi var bana dönüs yaparsanız sevinirim yorumlarınızada bayıldım böcek hakında tesekkürler..

  2. Saat 02:34 de yüzüme kondu ilk n olduğunu anlamadım ve elime aldım baş parmağımı kistirinca irkildim ışığı yakinca fark ettim ve baya büyük şimdi bir teraryum yaptım ve ben bakıyorum 😂👍🏼

  3. Bir gün zeytinlige gittik annem zeynep bak peygamber devesi dedi zeytin dalının içine girdi ben bir kaç kez göremedim kamuflaj oldu her halde dişiydi

  4. Bugün evimizin misafir odasında ziyaret ettik fakat onu doğaya salmak için bir çare gerekirdi korkutmadan incitmeden dışarıya bırakmam gerekecekti her hareketimi izliyor bakıyordu.Aklima evdeki yeşil orkidemiz geldi ve onu uzattım dalına kondu ve balkondan özgürlüğüne gitti.Defalarca görüyorum ve her defasında bakisiyoruz bu aralar sık karisilasiyorum 😌🤚

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*