Wuuuu wuuuu!!!
Kardeşim içeri girdi, “İki saattir sana sesleniyorum” diyerek çalışan elektrik süpürgesini kapattı. Pazartesi günü elektrik süpürgesi ile tüm evi süpürmek benim, Çarşamba annemin, Cuma babamın, Pazar da kardeşim görevidir. Yeni aldığımız oyuncağın kurulumu bir türlü yapamamış benden yardım istiyordu. Birbirine geçmeli onlarca parça bir yığın haline gelmişti. Neyse ki işim bitmek üzereydi. Hemen oyuncağın başına geçtim. Hani bunun kullanma kılavuzu?
Kullanma kılavuzunu okumadan onlarca parçanın bir araya getirilmesi neredeyse imkânsızdı. Kitap okumayı çok seven kardeşim kullanma kılavuzunun da okunması gerektiğini duyunca çok şaşırmıştı. Aylar önce arkadaşımın okumayı sevmediğini söyleyip doğayı nasıl da güzel okuduğunu görüp görünce aynı şaşkınlığı ben de yaşamıştım. Okumayı sevmeyen biri, yapraklardaki ince sanatı, hangi bulutun yağmuru getireceği, ağaçtaki sesin hangi kuşa ait olduğunu bilemezdi. Okumak gözlem yapmaktı, zihninde canlandırmaktı, hayal kurmaktı, düşünmekti…
Kitaplar okumanın araçlarından sadece biriydi. O zaman okumayı sevmiyorum diye kestirip atması, reddetmesi ben de şaşkınlık oluşturmuştu. Sanırım o kendine uygun kitap, kitabı okuyacağı rahat mekân bulamamıştı. Ya da okuduğu kitapları özetlemesi, anlatması istenince bunu yapmak istememiş, okurun okuduklarını anlatmama hakkı olduğunu bilmediği için de kitapları sevmediğini düşünmeye başlamıştı. Bu arada kardeşim oyuncağın parçalarını bir araya getireceğimiz kullanma kılavuzunu getirdi ve okumaya başladık. İkimiz de bu parçalardan ne çıkacağını çok merak ediyorduk. Kılavuzun sonunda gösteren bir resim vardı ama işin heyecanı kaçmasın diye de bakmadık. Kılavuz tam 10 sayfaydı. Okumayı yapıp adım adım parçaları birleştirdik. Evet, oyuncağımızı merak ettiniz siz de değil mi? Sevimli mi sevimli bir gorildi. Yan sayfada onun origamisi var. Yönergeleri okuyarak origami maymunu katlayabilirsiniz. Unutmayın, yönerge okumak da kitap okumak kadar değerlidir.
Goril Origamisi
Dergimize abone olmak için tıklayın!
İlk yorum yapan olun