Benim Yetim Bir Kardeşim Var!

Senin hiç yetim kardeşin oldu mu? Evet, yanlış duymadın yetim kardeş. Öz kardeşin dışında sevdiğin biri.
Yetim gülerse, dünya güler. Dünyayı güldürecek bir projeyi öğrenmeye hazır mısın?
Hadi gel bakalım, bu proje nasıl bir şey anlatalım!

HER SINIFA BİR YETİM KARDEŞ

Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca yetim çocuk, aile şefkatinden uzak, açlık ve şiddetle iç içe yaşıyor. Bu çocukların eğitim, sağlık, gıda, kıyafet, barınma gibi temel ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” Projesine geçen yıl ülkemizde yaklaşık 2 bin 100 okul ve 7 bin sınıf katıldı. Böylelikle öğrenciler Türkiye’den veya dünyanın bir başka ülkesinden yetim kardeş edindiler.

KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNDEN İYİLİK KÖPRÜSÜNE

“Kampanyaya katılmak isteyen sınıflara birer koli gidecek” İHH Yetim Birimi’nden edinilen bilgide, geçen sene 2 bin 100 okul ve 7 bin sınıf kardeşlik köprüsüne ve iyilik köprüsüne katıldı. Hem bu çalışmaya sınıflar gönüllülük esasıyla katıldı. Kampanyaya göre ister 1 sınıf, ister 10 sınıf bir araya gelerek bir yetim kardeşlerini destekleyecek…

DOLU DOLU KOLİLER

Bunun için kampanyaya katılmak isteyen sınıflara birer koli gidecek. Kolinin içerisinde kumbaralar olacak. Bu kumbaralar her ay için doldurularak kardeşlerine göndermek üzere hesap numaralarına yatırılacak. Çocuklar bu kampanyayı en az 1 yıl yürütecekler. Önümüzdeki sene bir üst sınıftan arzu ederlerse devam edebilecek.

MEKTUPLA KELEBEK ETKİSİ

Sınıflar dilerse yetim kardeşlerine mektup yazabilir ve destek verdikleri yetim kardeşlerinden mektup alabilirler. Böylece Türkiye’den dünyaya uzanan yetim kardeşliği, mektup arkadaşlığı ile de pekiştirilebilir. Bir yılın sonunda dileyen sınıflar sponsorluklarına aynı yetim kardeşleri ile devam edebilirler. Sen de “kelebek etkisi” misali yapacağın küçük yardımlarla, bir yetimin ihtiyacını karşılayabilir, hayallerini gerçekleştirebilirsin.

KÜBRA ÖRNEK

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*