Sulu boya neye yarar? (Yonca origamisi)

Su, hazır…

Kök boya, burada…

Safradan elde edilen

Öd kavanozda.

Masanın üstündeki fırçalar neşeyle şiirin ilk kısmını okudular. Sulu boya hemen fırçaların yanına geldi. İşe yarayacağı için sevinçliydi. Fırçalar onunla rengârenk yoncalar yapsalar ne güzel olurdu. Kağıtlar ”Bugün senin günün değil” dediler. “Fırçalar bugün bizimle ebru yapacak.” Su deyince kendinden bahsedildiğini zanneden sulu boya, biraz hayal kırıklığına uğradı. Benimle yapsın fırçalar ebruyu. Olmaz mı? Suya giren fırçalar, benim boyamla ne güzel boyar kâğıdı.

Yapılmaz her suyla ebru

Lazımdır bitki öz suyu

Karışınca suya kitre

Boya kalır su üstünde.

Öyle bildiğin su değil bu, dediler. Boyanın üstte kalmasını sağlayan bir madde var üzerinde. Fırçalar sulu boyanın sorusuna şiirin geri kalan kısmıyla cevap verdiler sanki. Sulu boya ebruyu iyice merak etmişti. İçinde bulunan 12 renk heyecanla zıpladı. Hepsi de ebrunun yapılışını görmek için sabırsızlanıyordu.

Fırça lazım şimdi

At yelesinden kuyruğundan

Sapı da olmalı

Gül dalından.

En gösterişli fırça şiirin okunması ile bulunduğu fırça kutusundan çıktı. Sapı gül dalından olan fırça bu olmalıydı. Boyayı suya damlatmaya gidiyordu. Bir sulu boya olarak ebruyu yapacak olan fırçaya imrendi. Onu kâğıda sürecek hiç böyle bir fırça olmamıştı. Olsa yapılan resimler daha ilham verici olmaz mıydı?

Haydi damlat boyayı

Buluştur boyayla suyu

Yelpaze gibi açsın,

Binlerce renk bulutu…

At yelesinden yapılmış kısmıyla, hayat kaynağı suya boyaları damlatan fırça, her seferinden eşşiz şekiller ortaya çıkarıyordu. Sulu boya kendinden başka boyalarla yapılabilen çalışmaları farkına varmıştı. Yeni tanıdığı boyalarla iş birliği yaparak yepyeni ürünler ortaya çıkarabilirdi. Böylelikle üreteceği çalışmaların hayaliyle saklandığı yere geri döndü.

Dört yapraklı yonca origamisi

yonca

Dergimize abone olmak için tıklayın!

işrak resfebe

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*