Değişim Limanı’na Gidiyoruz!

Okurcaaan Okurcaaan.Buradaaayııımmm.Hadi gel.Vakit kaybetmeden yola çıkalım. Bugün DEĞİŞİM LİMANI’na gidiyoruz. Hahaha DEĞİŞİK değil DEĞİŞİM LİMANI. Evet, adı ilginç. Bu limanda bakalım hangi kuralla karşılaşacağız?
Okurcan sana güzel bir haberim var. Can Kardeş Dergisi’nde bizim hikâyelerimizi okuyan çocuklar resimlerimizi yapmışlar. Çok güzel rengârenk resimler. İçlerinde resfebe yapanlar bile var. Evet, öğrendikleri kuralları uygulayıp resfebeler hazırlıyorlarmış. Resimleri görmek beni çok heyecanlandırdı. Sen de mi merak ettin? Tamam, geziden sonra birlikte gider, resimlere bakarız. Sen de resim yapmayı seviyor musun? Resim yapmayı sevdiğini tahmin etmiştim. Biliyor musun Okurcan, bazı çocuklar güzel resim çizemiyorum diyerek, kendilerine güvenmiyor ve resim yapmıyorlarmış? Tabii ki resim yapmadan yeteneğini geliştiremezsin. Bazı beceriler zaman alabilir. Sabırlı olmalıyız. Hayatımızdaki çoğu becerimizi tekrar tekrar deneyerek öğreniyoruz. Pes etmek yok. Resim yapmak da öyledir. Resim yaptıkça her defasında daha güzel resimler yaparsın. Niye gülüyorsun Okurcan? Aklına, küçükken yaptığın resimler mi geldi? Çok komik resimlerdi mi diyorsun? Haha evet, benim de yaptığım ilk resimler çok komikti. Hatta birkaç tanesini hatıra olarak saklamıştım. Sen de mi sakladın küçükken yaptığın resimlerden? Çok iyi yapmışsın. Küçüklüğümüze ait bazı şeyleri saklamak çok güzel bir alışkanlıktır. Ama her şeyi saklayamayız. Çünkü odamızda yer kalmaz. Sadece bizim için anısı olan en değerli çalışmalarımızdan örnekler saklamalıyız. Ne güzel bir yolculuktu Okurcan. Her ay seninle buluşacağımız günü dört gözle bekliyorum. Haha, sen de buluşacağımız günü iple mi çekiyorsun? Dört gözle beklemek ne demek biliyorsun değil mi Okurcan? Ben de iple çekmek ne demek onu biliyorum.
İşte limana yanaşıyoruz. Yeni kuralımızı öğrenmek için sabırsızlandığını biliyorum. Bak limanın adının yanında bir de işaret var. Bu işareti daha önce görmüşsündür değil mi Okurcan?

Kural 11: Resfebede

işareti gördüğünüzde bu işaretin yanındaki harfleri değiştir demektir.

Beraber okuyalım.

Bak, bu ay senin için yine çok güzel resfebeler hazırlamışlar. Resfebeyi çok sevdiğini söylemiştim onlara. Şimdi de senin için hazırlanmış resfebeleri oku bakalım.

Çok güzel. Sen harika bir çocuksun Okurcan. Seninle gurur duyuyorum.
Şimdi senin KALE resfebesi yapman gerekiyor. Her zaman olduğu gibi sana ipuçları vereceğim.

Adım 1: Kare çiz.
Adım 2: Yanına R yaz.
Adım 3:

işareti yap.
Adım 4: L yaz.

CEVAPLAR
DERE DOST ET HAVA KUŞ LİMAN

HAZIRLAYAN: Dilek Açıkgöz

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*